Vítá je i místostarostka Daniela Hebnarová, která se s radostí zhostila i úkolu zatančit si s medvědem.
„Čeká nás bohatý program, doufám, že se budete všichni bavit,“ snaží se povzbudit náladu přihlížejícího davu, který se spíše než radovánkám věnuje koutku se zabijačkovými dobroty přímo od řezníka.
„Dlouho jsme takové dobroty neměli, to si dáme,“ raduje se nad právě koupenou jitrnici František Kolařík.
Na jitrnici, jakou svět neviděl, si také pochutnali i dva gurmáni, kteří se dobrovolně přihlásili do pojídací soutěže.
„Ono to vypadá lehce, ale věřte mi, že to taková sranda není,“ komentuje moderátor jejich snažení.
A má pravdu, po prvním energickém soustu, pánové zpomalují a těžkopádně přežvykují. Když přichází poslední soustu už je jim úplně jedno, kdo vyhraje.
Vrcholem celého dne je bourání masa 130 kilového prasete, které se od ráno houpe na kladce. Řezník si připravuje nástroje a poté se vrhá do práce. Už za 10 minut je pašík dole a přihlížející se mohou vrátit k zábavě a dobrému jídlu. Ostatně bylo třeba se dobře najíst, jelikož nás nyní do Velikonoc čeká dlouhý půst.