Seznámili se totiž na prvního máje. V průvodu, které se před sametovou revolucí rok co rok 1. května konaly.

„Oba jsem vedli děti v tehdejších pionýrských oddílech a táta si mě prý všiml už na nějaké schůzi. Já jsem si ho ale vůbec nevšímala," vzpomíná Vlaďka Klímová s tím, že až prvomájový průvod vlastně umožnil jejich seznámení.

„Bylo pěkně, lidé měli volno a prvomájový průvod nám dovolil se tak nějak sejít a potkat se. Pozvat dívku na schůzku bylo v té době složitější. Oba jsme byli studenti," připomíná Libor Klíma.

Že se seznámili přesně na první máj, to byla podle nich spíš náhoda. „Pro nás to nebylo nic politického, prostě první rande nám vyšlo zrovna na 1. květen. V oddílech byla legrace, ale tehdy se opravdu naskytla možnost se sejít. Nešlo se do školy a práce, takže jsme měli víc času se poznat," popsala Vlaďka.

A protože Liborovi společně strávený čas v průvodu nestačil, hned po něm pozval Vlaďku na první rande. „Bylo to takové to dvojité. Já a spolužák jsme požádali o procházku dvě krásné slečny. Tehdy se chodilo takto ve skupinách. Šli jsme na limonádu na Holajku. V Holešově jsme jim ještě ukázali místní rybníčky. Holky ani nevěděly, že tady nějaké jsou," žertoval Libor Klíma.

První máj není proto pro manžele Klímovy jen svátkem, kdy se lidé líbají pod rozkvetlými stromy. „Od té doby každý rok slavíme výročí seznámení i výročí svatby. Pod strom ale chodíme taky," usmál se Libor. „První máj nám vlastně přinesl štěstí," doplnila ho manželka.