V devět hodin ráno se všichni sešli za železničním nadjezdem v ulici Antonína Dvořáka: popadli rýče a začali s hloubením jámy.

„Jde to těžko, hlína je tvrdá a je v ní spousta kamenů. Místo rýče by byl lepší krompáč," zaznívalo zpod deštníků.

V Hulíně se mladé stromy za pomoci dobrovolníků vysazovali už potřetí. Někteří se těchto akcí účastní s radostí pokaždé. Jednou z pravidelných návštěvnic je třeba Zuzana Podhorská.

„Učím ve škole, takže minule jsme zapojili i děti. Je to moc pěkná akce, která má pro město velký smysl a přínos. Pro nás už se stala tradicí a proto jsme dorazili i tentokrát," vysvětlila učitelka.

Zasadit svůj strom si v sobotu přišla také třeba Alena Křížová s přítelem. Oba mají k přírodě blízko a když se o akci dozvěděli, rozhodli se přijít.

„Přítel je bývalý myslivec, takže k přírodě má velmi kladný vztah. Byli jsme navíc na procházce za Betoňákem, kde se stromky vysazovali už dřív a nějaký vandal je polámal. Když jsme to viděli, přimělo nás to sem přijít," vysvětlila žena.

Nakonec se v ulici Antonína Dvořáka podařilo vysadit jednadvacet ořešáků. Jeden si vysadili také u školy a další poroste u Střediska volného času Klubíčko.

„Snad se jim tady bude dařit. I když je půda těžká, jistě porostou. Větším rizikem jsou pro stromy samotní lidé. Doufáme, že se opět nestanou terčem vandalů," dodala Daniela Kainerová z Odboru rozvoje města a životního prostředí hulínské radnice.

Další stromy pak v sobotu dobrovolníci vysadili také v nedalekých Záhlinicích, kde se vedení města společně se Spolkem přátel muzea Františka Skopalíka rozhodli obnovit třešňový sad.