„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů a podobně,“ uvádí meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ)

Podle jejich výstrahy mohou nárazy silného větru lámat větve stromů.

„Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ zní z výstrahy ČHMÚ.

Dožínky Zlínského kraje na Velkém náměstí v Kroměříži; sobota 21. srpna 2021
Velké náměstí v Kroměříži ožilo tradičními dožínkami. Podívejte se

Toto počasí s sebou přinese další ochlazení. Podle meteoroložky Dagmar Honsové z Meteopressu již nemáme do konce prázdnin očekávat letní vývoj počasí.

„Letní počasí se do konce prázdnin nevrátí. A definitivní tečku udělá tlaková níže Manfred, která přejde přes naše území v pondělí a po jejíž zadní straně sem začne proudit studený vzduch od severovýchodu. Ranní teploty během posledního prázdninového týdne srazí postupně i pod deset stupňů, odpolední pustí jen lehce přes 20 °C. A hlavním doplňkem bude deštník nebo pláštěnka. Za prázdniny 2021 jsme například na stanici Praha-Ruzyně nenaměřili jediný tropický den, což se naposledy stalo v roce 1997, tedy před 24 lety,“ přiblížila odbornice na počasí.