Právě „Podzámka“ prošla společně s přilehlým arcibiskupským zámkem v uplynulých měsících celou řadou změn a oprav. V zámku je například po dlouhých třech letech znovu otevřená galerie a zámecká obrazárna, která láká návštěvníky především na jedno z nejcennějších uměleckých děl v republice – Tizianův obraz Apollo a Marsyas.

Část úprav v Podzámecké zahradě jsou už vidět – upravené vodoteče, mola, opravené cestičky. A další stále probíhají. Novinkou letošní sezóny je možnost vypůjčit si o víkendu lodičku a plavit se po Dlouhém rybníku. Výtěžek pak putuje na údržbu zahrady.

Dožínky Zlínského kraje na Velkém náměstí v Kroměříži; sobota 21. srpna 2021
Zemědělci oslaví dožínky tradičně v Kroměříži. I s průvodem krojovaných

Správa Arcibiskupského zámku a zahrad si navíc na léto připravila celou řadu kulturních akcí. Za zmínku stojí například vystoupení principálky londýnského Královského Baletu a nejuznávanější primabaleríny současnosti Natalie Osipové, která vystoupí v České republice vůbec poprvé, a to v premiéře nového představení Force of Nature. Představení se uskuteční 23. července.

O tři dny později - 26. července se v Podzámecké zahradě představí známý hollywoodský herec John Malkovich. V divadelní hře The Music Critic ztvární roli hudebního kritika. Představení se odehraje v původním znění – anglickém jazyce a do češtiny bude hra tlumočena titulkovacím zařízením.

Ilustrační foto
S letními měsíci přichází období úrazů, nejvíce na elektrokoloběžkách

Za další dva dny - 28. července pak bude v zahradě za doprovodu živého orchestru promítán film Joker, který byl oceněn dvěma Oscary.

Podzámecká zahrada bude po celé léto volně přístupná návštěvníkům vždy denně od 7 do 20 hod.