Pro zakázku v hodnotě 55 milionů korun už úředníci vybrali i stavební firmu: v tendru ji získala místní stavební firma VW Wachal.

„Stavební úpravy budou zahrnovat rekonstrukci a přístavbu budovy N, kde se část dialyzačního střediska nyní nachází. Vše se uskuteční ve dvou hlavních fázích, aby byl neustále zajištěn chod pracoviště,“ uvedl Martin Eckstein, který firmu zastupuje jako PR konzultant.

Stavební práce by měly být hotové do konce roku.

„Výstavba je náročná termínově, obtížné bude také zajistit realizaci vedle stávající budovy, která bude až do zahájení II. etapy v provozu. Přechod za provozu bude složitý, ale věříme, že tuto situaci spolu s provozem nemocnice zvládneme ke spokojenosti všech a Kroměříž dostane nový pavilon hemodialýzy ve standardech moderní doby,“ řekl výrobní ředitel společnosti Tomáš Pinďák.

Firma už má za sebou například loňskou rekonstrukci a stavbu nových operačních sálů a laboratoří v pražském IKEMu, aktuálně staví také nový pavilon pro 120 pacientů ve Vsetínské nemocnici.

V Kroměříži během rekonstrukce budovy N vymění okna, zateplí střechu i fasádu, k objektu přibude jednopodlažní přístavba sloužící pro hlavní provoz dialyzačního oddělení.

Prostory stávající budovy N budou využívány jako provozní zázemí dialýzy, technologii dialyzačního provozu a technické zázemí budovy.