„Již tradičně je naše podzimní etapa výstav Floria spojena s krásnými bonsajemi. Letošní expozici vytvoříme spolu s předním českým odborníkem Josefem Valuchem, jehož sbírka nemá v celé Evropě obdobu, a to co do počtu i stáří jednotlivých bonsají. Největším lákadlem budou pro návštěvníky jistě unikátní bonsaje, jejichž stáří přesahuje 600 let. Součástí expozice budou i komentované prohlídky, poradenská služba, odborné workshopy či ukázky japonského aranžování květin, takzvané Ikebany,“ uvedl ředitel výstaviště Ondřej Kuropata.

Záchytné centrum pro migranty v areálu policejní školy v Holešově na Kroměřížsku.
Policisté ve Zlínském kraji tento týden zadrželi skoro čtyři stovky migrantů

„Samozřejmě zde nakoupíte vše potřebné pro pěstování bonsají včetně literatury, nářadí, keramiky a rostlinného materiálu,“ dodal Kuropata.

Na výstavě jsou tradičně k dostání rostliny, květiny, stromky, chryzantémy, keře, ale i zahradní technika a dalších potřeby nejen na zahradu, ale i do domácnosti. Organizátoři si přichystali také doprovodný kulturní program. Během akce se představí kapela Poutníci, Duo Jamaha, nebo dechová hudba Boršičanka Antonína Koníčka.

„Nakoupili jsme, naobědvali jsme se, poslechli si dechovku a můžeme jet zase spokojeně domů. Bylo to příjemné dopoledne,“ pochvalovaly si dvě seniorky, které výstavu navštívily už v pátek. Podzimní Floria potrvá až do neděle 25. září.