„Stávající sedačky už mají něco za sebou, nevypadají pěkně a jejich výměna je nutná. Totéž platí o zábradlí. Chceme aby, diváci měli při sledování zápasů komfort a také usilujeme o to, aby stadion vypadal hezky,“ poznamenal kroměřížský místostarosta Karel Holík.

Relaxační zóna na Velkém náměstí v Kroměříži v minulých letech. Ilustrační foto
Kroměříž hledá superstar? Relaxační zóna nabídne prostor začínajícím hudebníkům

Dělníci nainstalují 430 červených a 430 bílých plastových sedaček, které splňují požadavky pro tribunové systémy Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) i Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA).

„Sedačka je upravena tak, aby byla snadno čistitelná a nezadržovala vlhkost a kapaliny,“ doplnil vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček. Sedačky i nové zábradlí budou na tribunu instalovány nejpozději do poloviny května.

A jsou i další plány na zvelebení fotbalového stadionu.

„Město chce opravit i vstupní budovu fotbalového stadionu v Obvodové ulici. Radní uložili odboru regionálního rozvoje zpracování studie, která by měla být hotová nejpozději 30. září,“ uvedl mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Kroměříž připravuje opravu vstupní budovy fotbalového stadionu.
Kroměříž chystá opravu vstupní budovy fotbalového stadionu

Město budovy v areálu fotbalového stadionu koupilo v roce 2015 za sedm milionů korun. „Stadion se zařadil pod příspěvkovou organizaci Sportovní zařízení města Kroměříže, která se stará také o zimní stadion, sportovní halu v Kotojedské ulici, plavecký bazén i o koupaliště Bajda,“ dodal mluvčí.