Asi největší progres zaznamenal Marek Havlík. Talentovaný záložník se dostal do hledáčku prvoligového Slovácka, s nímž absolvuje také zimní přípravu. A příliš jej asi nemrzí ani skutečnost, že zatím si na trvalejší pobyt v prvoligovém kádru musí počkat. Ostruhy tak prozatím získává v třetiligovém béčku či juniorce.

Druhou ztrátu představuje Matěj Fiala. Útočník, jenž prošel zlínskou mládežnickou akademií, uspěl na testech v druholigové Karviné. Nepříjemnou komplikaci pak představuje zranění Jiřího Kovaříka, kterého Hanáci rovněž nebudou mít k dispozici. Čtvrtým do mozaiky je záložník či útočník Miloš Kopečný. Toho to táhne zpět na zlínskou Letnou.

„Sice má u nás vyřízené hostování až do konce sezony, ale nehodláme mu házet klacky pod nohy. Pokud si vybojuje místo ve zlínské juniorce a bude mít zájem v ní pokračovat, vyjdeme mu vstříc," plánuje trenér kroměřížského mužstva Jaroslav Baďura.

V kolonce příchodů mu naopak zatím bliká pouze jediné jméno. Již v sobotním přípravném střetnutí proti druholigovým ševcům oblékl dres Hanácké Slavie premiérově Zdeněk Šturma z 1. FC Slovácko. Ten kromě prvoligových a třetiligových startů za tento klub nastoupil také ve druhé lize za Čáslav, HFK Olomouc a Sezimovo Ústí. V jeho případě by šlo o určitou kompenzaci za odchod Havlíka do uherskohradiš­ťského klubu.

„Zatím je u nás na zkoušce a uvidíme, jak se dohodneme se Slováckem. Rádi bychom jej však vzali alespoň na hostování, protože čtyři hráči základní sestavy jsou pryč a my potřebujeme kádr co nejrychleji doplnit," má jasno Baďura.

V samotných přípravných zápasech však zatím užší rotace hráčů příliš patrná není. Kroměříž remizovala s Brumovem, porazila brněnskou juniorku a teprve v závěru utkání se Zlínem povolila zkušenějšímu a rozehranějšímu soupeři skórovat. „Zatím můžeme být spokojení. Předváděné výkony jsou velkým povzbuzením a příslibem," konstatoval kouč Hanácké Slavie.

A to i s ohledem na skutečnost, že na Obvodové trénují až po pracovní době. „Jsme amatéři, fotbalem se nikdo neživí, naštěstí umělou trávu s osvětlením máme přímo v areálu. To nám hodně pomáhá a kluci se hned od začátku zimní přípravy snaží," pochvaloval si Baďura.