„Město nemocnici podporuje dlouhodobě. Jsem rád, že zastupitelstvo schválilo i dotaci na provoz očkovacího centra, jehož řádné fungování je pro co nejrychlejší návrat k normálnímu životu zcela nezbytné,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Podle Lenky Mergenthalové, předsedkyně představenstva Kroměřížské nemocnice, slouží očkovací místo zejména obyvatelům ze spádové oblasti nemocnice a znamená zásadní posun ve zvýšení kapacity pro očkování proti nemoci covid-19.

Relaxační zóna na Velkém náměstí v Kroměříži
Relaxační zóna na náměstí? Letos snad bude. Takto si ji lidé užívali předloni

„Velmi si vážím dlouhodobé spolupráce a opakované finanční pomoci, kterou město Kroměříž nemocnici poskytlo v předcházejících letech. Vše vždy sloužilo ve prospěch pacientů nemocnice,“ uvedla v dopise zaslaném starostovi Mergenthalová.

„Město už v letošním rozpočtu stejně jako loni uvolnilo pro nemocnici 100 tisíc korun. Loni v listopadu navíc podpořilo Kroměřížskou nemocnici částkou 300 tisíc korun na pokrytí nákladů na přístroje, které musela pořídit nad plán kvůli epidemii koronaviru,“ vyjmenoval pomoc radniční mluvčí Jan Vondrášek.

Kromě finanční pomoci od města pomohl také loni starosta Jaroslav Němec zprostředkovat nemocnici zajištění lokality pro odběrové místo na testování osob s podezřením na covid-19. To vzniklo – a stále ještě působí – též v areálu kroměřížského Výstaviště.