Ocenění každoročně uděluje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy nejlepším počinům tohoto typu ve Zlínském kraji, cenu zástupcům města předali minulý týden radní Zlínského kraje Ladislav Kryštof a ředitelka centrály Dana Daňová na 7. výroční konferenci cestovního ruchu Východní Moravy v Rožnově pod Radhoštěm.

Komise tvořená odborníky z cestovního ruchu, akademické sféry a marketingu posuzuje soutěžní návrhy z pohledu jejich přínosu pro návštěvnost regionu a atraktivnost pro širokou veřejnost.

„V kategorii veřejného nepodnikatelského sektoru bylo přihlášeno šest projektů. V případě toho kroměřížského porota ocenila zejména to, že se jedná o produkt kreativní, který v našich podmínkách přináší inovativní nápady. Pozitivem je rozložení nabídky do delšího časového období turistické sezony a zásah širšího okruhu cílových skupin," zdůvodnila ředitelka centrály Dana Daňová.

Zástupci radnice si samozřejmě ocenění váží. „Velmi nás těší, že naše úsilí ocenili odborníci, kteří se cestovním ruchem profesionálně zabývají. Snažili jsme se rozšířit nabídku historického města o nový rozměr a koncipovali ji tak, aby zvýšila atraktivitu Kroměříže a zároveň posílila image města v oblasti současných trendů," poznamenal vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Soutěž Hit sezony byla letos vyhlášena už posedmé, poslední tři roky je přitom jejím vítězem v nekomerční kategorii právě Kroměříž.

„Obhájit vítězství je vždy těžší, než jej získat poprvé a tady se podařilo obhájit prvenství opakovaně, za což jsem velmi rád. Ocenění si velmi vážíme a věřím, že bude pro nás motivační i pro další období", řekl starosta Kroměříže Jaroslav Němec. Podrobné informace o projektu najdou zájemci na turistickém portálu města na adrese www.kromeriz.eu