"Většinou se jedná o popadané stromy a větve na komunikacích. Také jde o několik případů poničených střech," uvedl za krajské hasiče tiskový mluvčí Pavel Řezníček.

K jednomu z nich vyrazili dobrovolní hasiči i v Napajedlích na Zlínsku. Zde vítr doslova sroloval střechu rodinného domu.

"Později dorazili s výškovou technikou i profesionální hasiči ze stanice Otrokovice," dodal Řezníček s tím, že kromě poničení střešní krytiny došlo i k poškození příslušenství střechy tohoto domu.

K nejvíce případům v noci a dnes ráno podle Pavla Řezníčka vyjížděli krajští hasiči na Zlínsko a na Kroměřížsko.

Podle meteoroložky Dagmar Honsové z Meteopressu, dosahuje vítr ve Zlínském kraji v nížinách 90 kilometrů za hodinu, což je podle ní silný vítr.

"V polohách nad 700 metrů, sílí až na stopět," dodala Dagmar Honsová s tím, že v odpoledních hodinách vítr v kraji výrazně zeslábne. "Do konce týdne pak bude foukat jen čerstvý vítr, což je dobré pro ty, kteří chtějí pouštět draky," usmála se meteoroložka.

Co se týká výhledu počasí na další dny, můžeme podle Dagmar Honsové očekávat v úterý odpolední teploty kolem 19ºC, ve středu ráno se však ochladí na 7ºC, ty odpolední teploty se pak budou pohybovat okolo 17ºC.

A kdy se ve Zlínském kraji můžeme dočkat prvních sněhových vloček? "V nejbližší době určitě ne, ale vypadá to, že svatý Martin letos přijede na bílém koni, alespoň do vyšších poloh," naznačila Dagmar Honsová.

Ilustrační foto.
Řidič autobusu zemřel na nádraží