Na kroměřížské Bajdě přibyly nové prvky v předchozích letech, letos se nic dalšího nechystá. „Otevření plánujeme na 1. června, pokud bude hezky. Od tohoto týdne napustíme vodu a provedeme zkušební provoz, abychom otestovali technologie," řekl vedoucí kroměřížských sportovišť Karel Holík.

K 1. červnu by chtěli otevřít také v Morkovicích. „Letos jsme dělali jen drobné údržby, velké opravy jsme odložili na další roky. Vstupné zůstane stejné jako vloni," potvrdil Pavel Zápařka z tamních Technických služeb.

Stejné plány mají i na koupališti v Hulíně, ředitel tamních Technických služeb Kombyt Antonín Huťka ale počasí moc nevěří. „Tento týden budeme napouštět a čistit. Voda bude ale ještě studená, i v noci bývá poměrně chladno. Nicméně 1. června připraveni budeme," ujistil ředitel.

V Hulíně letos obnovili nátěry, které se dělaly před více než deseti lety. Výměnu potřebovala i antuka na hřišti.

„Žádné nové atrakce nám nepřibudou. Myslím si, že aquaparků a podobně je v okolí dostatek, plaveckých bazénů, jako je ten náš, málo. Kde mají atrakce, tak si nezaplavete. Doufám tedy, že i do budoucna zůstane koupaliště zaměřeno na plavání," dodal.

Do dvou týdnů otevřou také koupaliště na Rusavě. „Whirpool už je napuštěný a připravený. Velký bazén začínáme napouštět tento týden, pak se počká až solární panely vodu ohřejí. Letos nám na koupališti přibudou čtyři fitness prvky," pochlubil se starosta obce Bohumil Škarpich.

Na poslední týden v květnu plánují otevření koupaliště i v Chropyni: pokud počasí dovolí, mohlo by být přístupné už od 29. května. Také tam letos došlo jen na běžnou údržbu.

„Do budoucna plánujeme rekonstrukci brouzdaliště, to je však v plánu nejspíš až na podzim," řekl vedoucí technického úseku Správy majetku města Dalibor Kondler.

Už tuto sobotu pak plánují zahájit sezonu v Koryčanech, kde chystají od devíti hodin i dětský a sportovní den.

„Program začne pohádkovým lesem a připravena bude i dětská diskotéka. Od 13 hodin začne i program pro dospělé: turnaj dvojic v petanque a podle počtu přihlášených třeba i v beach tenise," pozval vedoucí koryčanského koupaliště František Trubačík.

I tam vstupné zůstane stejné jako v loňském roce. „Už třetím rokem dáváme celé místní základní škole permanentky na vstup zdarma po celý rok, v tom tedy pokračujeme i letos," uzavřel vedoucí.