Svou meruňkovou kořalku přihlásila na akci například Jiřina Flašarová z Kvasic. Do ochutnávání se jako řada dalších nezdráhala pustit.

„Mám favorita, ale neprozradím,“ smála se v průběhu koštu Flašarová.

Pravou švestkovou slivovici zase přinesl Josef Staněk. „Úroda byla letos výborná. Každý rok, když je tato akce, dávám slivovici. Nezáleží na tom, jestli vyhraji, hlavní je zúčastnit se a abychom se dobře pobavili,“ řekl Staněk, který svou kořalku nechal vypálit v Sulimově.

Připravit šestý ročník Koštu pálenek ve Kvasicích nebylo podle pořadatelů nikterak jednoduché: veřejnosti se na něj totiž příliš nechtělo.

„Padesát korun a půl litru slivovice pro ně asi bylo moc. Tak jsme udělali vstupné dobrovolné a hned je tu plno,“ vysvětlil Emil Pospíšil, hospodář zahrádkářského svazu, který akci připravil společně s tamními myslivci.

Na zajezení pro hosty čekalo bohaté občerstvení. Kromě chleba, sýru či koleček klobás byl připravený třeba i srnčí guláš, k pití pak točené pivo, kafe či čaj.