Přímo v Kroměříži se už od loňska stalo tradicí, že naše redakce vyráží společně se smíšeným pěveckým sborem Arcibiskupského gymnázia pod vedením sbormistra Jakuba Macka potěšit právě obyvatele domova pro seniory U Moravy.

„Adventní a vánoční písně si naši studenti zazpívali studenti s radostí. Je tu krásné prostředí a příjemná akustika, moc se nám tady líbilo," zhodnotil sám sbormistr.

A radost měli i zástupci domova. „Moc se nám dnešní večer líbil. Jsem rád, že se z toho pomalu stává tradice, lidé se na dnešní den těšili a čekali už od pěti hodin. Všichni si zazpívali a bylo to moc příjemné. Jsem rád, že akce se koná právě u nás v domově, jsme takový originál. Už se těším na příští rok," zhodnotil pro Deník ředitel kroměřížského zařízení Radovan Ředina.

Spokojeni byli i samotní klienti zařízení. „Líbilo se mi to. Už sice nezpívám, protože na to nemám hlas, ale byl jsem rád, že zazněla koleda Tichá noc," podotkl třeba Vojtěch Linhart.

Zpívání si pochvalovala také další z obyvatel domova, devětaosmdesátiletá Miroslava Novotná. „Byl to nádherný večer. Zpěv se krásně nese, je tady výborná akustika. Škoda, že už je konec, moc se mi to líbilo," svěřila se důchodkyně.

Společné zpívání koled si ale nenechali ujít ani lidí v dalších městech a obcích: v Holešově se zpívalo na náměstí Edvarda Beneše, v Lutopecnách v mateřské škole, přidali se i lidé z Bařic či Vrbky a naplnili tak hlavní poselství akce: propojit celou zemi jednotnou pěticí koled…

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU