Finální hodnocení tak nakonec dopadlo jinak, než ona i její trenérka čekaly.

„Samotnou mě mrzí, že jsem této šance nevyužila na maximum, ale měla jsem pracovní a rodinné problémy a cvičení jsem musela vynechat. Bylo to zkrátka příliš náročné období," přiznává Kateřina Kolomazníková.

Tři týdny bez jakéhokoliv pohybu se ale na těle projevily téměř okamžitě: bez pravidelného cvičení a posilování začalo opět ochabovat a vypadlo z pravidelného rytmu, který se mu paní Kateřina během Proměny s Deníkem snažila dát.

„I když jsem v průběhu vynechala třeba jen týden, šlo to poznat. Po půlhodině na kardio strojích a jednom kruhovém tréninku jsem myslela, že umřu," posteskla si Kateřina.

Abychom věděli, jak byla Proměna úspěšná, čekalo ji minulý týden vážení a měření.

„Jde vidět, že necvičila. Výsledek mohl být rapidně lepší," připouští trenérka.

Po přeměření se mohla aktérka naší proměny těšit alespoň z úbytku centimetrů: na váze se totiž její snaha moc neprojevila. Obvod paží se jí ale podařilo stáhnout o dva centimetry, tři centimetry zmizely přes hrudník, sedm přes pas, tři přes boky a stehna.

„Zhruba v polovině cvičení na tom byla paní Kateřina lépe, teď se vrací pomalu do původního stavu. Svaly totiž hrozně rychle zapomínají," vysvětluje Jitka Magyarics.

Paní Kateřina byla s výsledkem měření smířená, samotné jí totiž bylo jasné, že rozdíl nebude nijak markantní. Navíc si hubnutím a následným jojo efektem už několikrát prošla a věděla, jak tělo zareaguje. Přesto ji úbytek centimetrů potěšil.

„Trochu se pohnula i váha, navíc změnu pozoruji na oblečení a na břiše. Oblečení mám teď volné, zužovala jsem si kalhoty a halenky mám taky volnější, takže nějaký pokrok tam rozhodně je. Ten mě bude motivovat dál," říká Kateřina.

Vedoucí Contours fitness pro ženy Jitka Magyarics proto nakonec přišla s návrhem, že proměnu paní Kateřině o měsíc prodlouží.

„Neměla to lehké, v její kůži bych rozhodně být nechtěla. Byla bych ráda, kdybychom proměnu ukončili hezky a myslím, že šanci by ještě měla dostat. Pokud na sobě zapracuje, může být výsledek úplně jiný," dodala Jitka Magyarics.

A protože Kateřina Kolomazníková měsíční výzvu přijala, po návratu z lázní se opět pustí do cvičení. Proměna skončí za měsíc 15. prosince, poté ji čeká úprava účesu, kosmetika a pedikúra, které zdarma dostane jako bonus k Proměně s Deníkem.