Lidé si tam mohou odpočinout, občerstvit se a posedět a děti si také užijí spoustu zábavy. Odpoledne a večer a je navíc připravený bohatý program, který nabídne nejen různé pohybové aktivity a kulturní akce, ale také třeba dílničky pro děti.

„Oživením léta bude nová soutěž amatérských skupin a hudebníků nazvaná R – faktor Kroměříže,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Relaxační zóna bude v provozu až do konce srpna. Jejím smyslem je oživení centrální plochy Velkého náměstí během hlavní turistické sezony a vytvoření příjemného zázemí pro místní i turisty.

„Na Velkém náměstí zabírá plochu kolem 200 metrů čtverečních. Kromě dvou city modulů ji tvoří lavičky, stolky a židle, lehátka, zastínění, wi-fi připojení, dřevěný stánek pro zázemí, mobilní zeleň i herní koutek,“ popsal mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek. Dodal, že jsou zajištěny i odpadkové koše a toalety a podobně jako vloni i vratné kelímky s motivem města.

Na několika místech Kroměříže probíhá obnova zeleně.
Nové stromy, keře i květiny. V Kroměříži pokračuje obnova zeleně

Dětem pak udělá radost koberec s umělou trávou a hrací prvky včetně velkého Člověče, nezlob se či stolu na ping-pong.

Nové soutěži amatérských skupin a hudebníků R – faktor Kroměříže budou patřit středeční večery.

„Návštěvníci akce vždy skupinu či umělce ohodnotí. Vítězného interpreta určí hlasování diváků na facebooku relaxační zóny. Kromě věcné ceny v podobě částky 5000 korun se vítězná skupina či umělec může těšit také na vystoupení na některé z akcí města,“ uvedl Vondrášek s tím, že program je k dispozici na stolech v zóně a je zveřejněn i na facebookové stránce relaxační zóny.

Relaxační zónu provozovalo město na Velkém náměstí už čtyřikrát, v roce však kvůli epidemii koronaviru nebyla. „Relaxační zóna bývá vítaným zpestřením letních měsíců ve městě. Během léta nabízí kromě posezení v samotném centru historického města také desítky kulturních a sportovních akcí, dílniček a workshopů pro děti i dospělé,“ uzavřel mluvčí.