„Díky zapojení spolků, škol, kolektivů firem, organizovaných skupin i mnoha jednotlivců se daří uklidit velkou část města i jeho okolí,“ uvedla mluvčí holešovské radnice Hana Helsnerová s tím, že cílem akce je nejen ušetřit finanční prostředky za úklid města, ale hlavně probudit v lidech zájem o prostředí, ve kterém žijí.

„Spolky tak mohou městu symbolicky poděkovat za finanční podporu, která je jim v hojné míře na podporu jejich činnosti městem v rámci akce milion věnována,“ doplnil iniciátor akce a místostarosta Holešova Pavel Karhan.

Holešovská regata 2019
Holešovská Regata letos oslaví desáté narozeniny. Co nabídne?

Od 26. března do 2. dubna

Dobrovolníci, kteří se do úklidu zapojí, si mohou zažádat o zapůjčení pracovního nářadí.

„O koordinaci prací se bude starat odbor správy nemovitostí v čele s místostarostou města, který má na starosti úklid a údržbu veřejných prostranství,“ informovala mluvčí.

Letošní úklidová akce bude probíhat v týdnu od soboty 26. března a vyvrcholí v sobotu 2. dubna, kdy se uskuteční celostátní akce Ukliďme Česko, ke které se Holešov taktéž každoročně připojuje.

„Harmonogram bude vyvěšen na webu města www.holesov.cz a na oficiálním facebookovém profilu města @holesov. Předem děkujeme všem, kteří se do úklidu města zapojí,“ uzavřela mluvčí.