Konal se tam totiž už tradiční jarní bazárek. Zájem byl obrovský, každý chtěl nějaké ty oblečky prodat, na všechny maminky se tak ani nedostalo.

Některé prodávaly oblečení poprvé. „Ještě nikdy jsem nic podobného neabsolvovala. Je to pro mě výzva. Chtěla jsem si vyzkoušet, jak to vlastně probíhá takový výprodej," řekla jedna z prodávajících Monika Perutková z Hulína.

Na bazárek přinesla oblečení, ze kterého už všechny děti v rodině vyrostly. „Máme těch dětí v rodině více, od sestry, setřenice, ale i z přítelovy strany rodiny. Dětského oblečení tak máme dost a už jsme nevěděli, co s ním," vysvětlila Monika Perutková.

Původně čekala, že zájem lidí bude větší. „Je dneska hezky, tak možná spousta maminek raději s dětma vyrazila někam ven. Myslela jsem si, že tu bude od rána daleko větší šrumec," podotkla maminka a dočasná prodejkyně v jedné osobě.

Myšlenka dětského bazárku byla i podle samotných maminek velmi vydařená. „Oblečení na děti je drahé, brzo z něj vyrostou. Je dobré, že tady můžeme nakoupit levně oblečení, které je skoro jako nové," řekla mladá maminka Kateřina Zapletalová.

Žádný konkrétní cíl neměla. „Přišla jsem se jen tak podívat, nehledám nic konkrétního," podotkla Zapletalová.

I tak si však domů pár kousků pro své dvě děti z bazárku odnesla. „Koupila jsem nějaké trička. Těch není doma nikdy dost. A taky dvoje dupačky pro kamarádku, které se za dva měsíce narodí také miminko," dodala Kateřina Zapletalová.

VENDULA PUDELKOVÁ