„Přírodního sněhu máme asi kolem dvaceti centimetrů. Podmínky pro lyžování jsou opravdu ideální," řekl včera Deníku majitel Ski areálu Stupava Lubomír Orel.

Letošní sezonu hodnotí s uspokojením, sněhová nadílka je podle něj rozhodně lepší než v loňském roce.

„Když srovnám letošní sezonu s tou loňskou, jsou sice podobné ale s tím rozdílem, že letos je i přírodní sníh. Atmosféra je díky tomu přeci jen víc zimní. S provozem počítáme určitě do Velikonoc, technický sníh na to máme. Dál se samozřejmě uvidí, záleží především na počasí," dodal Orel.

Přinejmenším do patnáctého března by se mělo lyžovat i na Rusavě. Sněhu je tam podle tamního provozního Vladimíra Kadlčíka také dostatek.

„Podmínky jsou super, teploty se totiž stále drží kolem nuly. Lyžaře pořád vítáme a dokud sníh úplně neroztaje, budeme lyžovat," potvrdil Kadlčík.

Co se týče počasí, sezona je vydařená, ovšem s lyžaři je to ale o něco horší. „Byli jsme zvyklí na víc lidí, ale podobné je to asi bohužel všude," konstatoval Kadlčík.

Na Trojáku připadlo během noci na včerejšek asi dvacet centimetrů nového přírodního sněhu, v provozu je svah A a dva lanové vleky E a D.

„Na víkend určitě zprovozníme i svah B. Podmínky jsou opravdu skvělé, na hlavní sjezdovce je asi sto centimetrů sněhu," informoval z Trojáku pracovník pokladny, servisu a půjčovny Jan Hradil.

Sezona je podle něj o něco málo horší, než v loňském roce, doufá ale, že dobré podmínky a počasí ještě přilákají spoustu lyžařů.

„Zima nekončí a lyžovat budeme ještě dlouho. Bude se to samozřejmě odvíjet od zájmu lidí, sněhu je zatím dostatek. Počítáme, že do konce března budeme určitě jezdit ," odhaduje Hradil.

Dva vleky jezdí také na Tesáku. Ve všední dny se lyžuje na Cvičné louce, večer i ráno tady na návštěvníky čeká upravený svah. Podle tamního provozovatele jsou podmínky výborné.

„Napadlo asi patnáct centimetrů nového sněhu, je to výborná lyžovačka. Na sjezdovce je přibližně od šedesáti do osmdesáti centimetrů technického i přírodního sněhu," upřesnil provozní.

Letošní sezona ovšem byla podle něj v jejich areálu trochu slabší. „Nechytli jsme začátek a Vánoce, takže to bylo slabší. V lednu pak bylo počasí střídavé, takže sníh byl změklý a nedalo se lyžovat. Únor je ale velmi dobrý," pochvaloval si provozní.