V rozmezí od osmi do půl jedné si cestu na zabíjačku našlo zhruba sto padesát lidí.

„Chtěl bych, aby to byl začátek nové tradice. Akci po ukončení vyhodnotíme a pak uvidíme, zda a kdy připravíme další ročník. Náklady jsou poměrně velké. Není to jen o přípravě pokrmů, ale také o zajištění doprovodného programu, personálu či zastřešeného stanu,“ řekl v průběhu akce za organizátory Vlastimil Šebestík.

Úplně na všechny vepřové dobroty se prý těšil zase Karel Josefík z Přerova. „Miluji všechno z prasete, nejvíce však asi zabíjačkovou polévku,“ pochvaloval si akci nad teplou prdelačkou.

Spokojený byl i Luděk Remeš z Kroměříže. „Mám z akce moc dobrý pocit. Přijel jsem sem, protože je tu krásná zima a také jsem chtěl jednoznačně ochutnat zabíjačku. Asi si dám jelitový a jitrnicový prejt se zelím a bramborem,“ plánoval si po příchodu na Tesák Remeš.

Nad první pravou domácí zabíjačkou bděli takzvaní portáši, kteří v minulosti působili jakožto strážci hranic. Během dne také vystoupil dětský folklorní soubor z Bystřice pod Hostýnem, hudební program po celý den zajišťoval harmonikář.