A tamní koupaliště také přijde i s jednou novinkou, která má fungovat od středy 31. května.

„Letos budeme mít vyhřívané brouzdaliště pro malé děti, to minulý rok nebylo. Také jsme přidali pár laviček,“ řekl pro Deník provozovatel Vojtěch Štolfa.

Vstupné zůstává stejné jako loni, včetně permanentek a sníženého vstupného po čtvrté hodině. Kromě koupání si mohou návštěvníci v areálu zahrát tenis, ping-pong, plážový volejbal nebo se zúčastnit kondičního a občas i večerního koupání.

Ve čtvrtek 1. června otevře i kroměřížská Bajda, která také zachovává stejný ceník a při starém zůstává i chod koupaliště.

Na holešovské 3. ZŠ v úterý 30. března slavnostně otevřeli modernizovanou počítačovou učebnu.
Škola má novou učebnu, otevřel ji starosta města

„K dispozici je plážový volejbal, posilovací stroje, nohejbalové hřiště a tenisové kurty,“ vyjmenoval provozovatel Bajdy Petr Opravil.

Dlouho už na sebe nenechá čekat ani otevření hulínského koupaliště, lidé tam mohou vyrazit v sobotu 3. června. Vstupné je už několik let stejné a za padesátikorunu si na své přijdou milovníci plavání i skokani.

„Máme dva skokanské můstky, třímetrový i pětimetrový, což už v okolí nikde není. Neděláme z koupaliště žádný vodní svět, máme padesátimetrový plavecký bazén, který je určen převážně opravdu na plavání a navíc je čtyři metry hluboký,“ podotkl jednatel provozující společnosti Antonín Huťka.

Během prvního červnového týdne by chtěli otevřít také na koupališti v Morkovicích. Letos tam mění ceník: cena permanentek na celou sezonu se sníží z 650 korun na 500, naopak celodenní vstupné vzroste ze čtyřiceti korun na pětačtyřicet.

Až kolem 20. června plánuje provozovatel zpřístupnit koupaliště v Koryčanech, ani tam se ale lidé nemusejí obávat zvýšení vstupného.

„Máme k dispozici tři kurty na plážový volejbal, ve kterém tam bývají i turnaje, dá se hrát ale také tenis, plážový fotbal, nebo pétanque,“ vylíčil provozovatel František Trubačík.

Zatím trochu v utajení je termín otevření holešovského koupaliště.

„Záleží na počasí. Jsme nachystání, jenom čekáme, až se voda oteplí a budou vhodné podmínky, pak můžeme do čtyřiadvaceti hodin otevřít. Přesné datum ale určeno nemáme, bude to překvapení,“ usmál se Libor Liška, jednatel holešovských technických služeb, které koupaliště provozují.

Výstavu obrázků, které žáci nakreslili a namalovali během tohoto školního roku, pořádá na zámku v Holešově výtvarný obor tamní Základní umělecké školy.FOTO: MKS HOLEŠOV
Malí malíři z tamní ZUŠ vystavují na zámku v Holešově

Vstupné zůstává stejné, několik novinek si tam ale pro návštěvníky připravili.

„Pořídili jsme více lehátek, které bude možné si pronajmout, a také budou nově k dispozici schránky, ve kterých si budou lidé moci za třicet korun uložit cenné věci,“ informoval Libor Liška.

Holešovské koupaliště podle něj láká kromě volejbalu, nafukovacího hradu, nebo dětského koutku především na ojedinělé prostředí zámecké zahrady.