Týden v japonské metropoli strávili členové sboru kromě koncertování především poznáváním japonské kultury, ubytovaní byli kromě olympijské vesničky také v japonských rodinách.

Holešovský sbor Moravské děti se na začátku listopadu vrátil z týdenního turné po Japonsku. Nejedná se však o jejich první návštěvu Asie: už před sedmi lety se zúčastnili olympiády sborů v Číně, odkud dokonce přivezli zlatou a stříbrnou medaili.Zdroj: archiv sboru

V rámci turné je pak čekaly čtyři koncerty: dva na hostitelské škole, jeden na českém velvyslanectví a další v Atomi Gakuen High School. Celá cesta se mohla uskutečnit díky podpoře holešovské radnice a také rodičů členů sboru: právě na ně totiž připadla největší část nákladů.

„Poděkování a obdiv si ale zaslouží i všichni účastníci, protože vše zvládli na výbornou, včetně pobytu v japonských rodinách, náročné cesty, osvojení si zvláštností a pravidel nejen společenského chování, ale i fungování v japonské metropoli,“ poznamenala manažerka sboru Jana Slovenčíková.

Nešlo ovšem o první návštěvu Asie – už ze světové olympiády sborů v Číně si totiž holešovští zpěváci před sedmi lety přivezli zlatou a stříbrnou medaili.

Ilustrační foto
Sníh ještě na Kroměřížsko nedorazil, silničáři z KTS už ale hlásí pohotovost