I letos se to hvězdnými hosty jen hemžilo. „Kromě Olympicu vystoupila i Aneta Langerová, Kamil Střihavka, Lenka Dusilová a Meky Žbirka," vyjmenovala za pořadatele Petra Svěráková.

Holešovská regata, přehlídka netradičních plavidel, která dala celému festivalu název, ani letos svou účastí nezklamala. „Přihlásilo se dvacet plavidel a dokonce i jedna mezinárodní posádka.
K vidění bylo úplně vše – Flinstoneovi nebo třeba Trojský kůň," řekla Svěráková. Regata je podle ní festival pro celou rodinu. „Děti se mohly vyřádit na nafukovacích atrakcích nebo letos si nově vyzkoušet i lanové centrum," konstatovala Svěráková.

I Holešovský zámek podle ní nabídl mnoho zajímavého. „Kromě výstavy historických motorek návštěvníky zaujala prohlídka historických prostor zámku s kostýmovanými průvodci ve stylu třicátých let," podotkla.

Vrcholem festivalu bylo však Mistrovství světa a Holešova v přejezdu vodní lávky. Aktivně se ho zúčastnil i Jiří Sovadina. Netradiční disciplínu by si podle něj měli vyzkoušet i ostatní. „Člověk se posilní trošku pivečkem , kličkování po lávce pak jde samo," řekl úplně mokrý Sovadina.

Na odvážnou jízdu po lávce se prý přihlásil z recese. „Je tu skvělá atmosféra a sranda musí být, tak jsem to taky zkusil," potvrdil. Na lávce ho prý nevidí návštěvníci naposledy. „Zkusím to i za rok, ještě vypiluji techniku," dodal Jiří Sovadina.

I třetí ročník Holešovské regaty se vydařil. V sobotu areál Holešovského zámku ovládl festival pro celou rodinu. Po rybníku se plavily netradiční lodě a přejížděla se třeba na kole lávka přes vodu.

Autor: Vendula Pudelková