Den začal v devět hodin ráno společným nástupem třiceti devíti střelců a dvaceti čtyř honců. Po slavnostním zahájení se už všichni vydali do polí za kořistí.

Kolem poledne byla po dvou lečích malá přestávka s občerstvením. „Počasí nám vyšlo nádherné, takže ani tak nezáleží na tom, co jsme ulovili, ale hlavně, že je dobrá nálada a všichni se máme skvěle," zhodnotil předseda třebětického mysliveckého spolku Ivo Tupý. Nikomu nevadilo, že se místy brodili po kotníky v blátě. Jedinou vrásku jim dělá právě budované vedení vysokého napětí do Strategické průmyslové zóny Holešov.

„Nejvíc nás teď trápí stavba elektrického vedení, které v podstatě nebude splňovat účel, který mělo, ale naruší to místní krajinu i přírodu. Nikomu se nám to tady nelíbí," pokrčil rameny Ivo Tupý.

Ačkoli se lov zvěře může jevit spíše jako mužská záležitost, v Třeběticích nechyběly ani ženy. Pravdou ale je, že mnohé se v zelené kamizolce mezi lovci trochu ztrácely.

„Za ty roky, co už s nimi chodím, tak jsem si přece jen barevně sladěné zelené oblečení pořídila," usmála se Ludmila Stratilová.

Na tamní polní honitbě je lovenou zvěří většinou zajíc a bažant. Přes rok se tam ale vyskytuje i divoké prase.

Divočáků tam tak letos skolili šest. „Černá zvěř je tady jenom takový doplněk lovu, po sklizni kukuřice se totiž stahují do lesů," vysvětlil Milan Foukal, který k myslivosti tíhne už od dětství. Lovil jeho děda i praděda, říká tedy, že se narodil a už byl myslivcem. „Je to tak prostě v rodě, mám ale dcery a pak syny, kteří mají názor, že lov zvěře je vražda, tak uvidíme, jak to bude pokračovat," usmál se Milan Foukal.

Po čtyřech lečích se účastníci honu sešli opět na návsi obce u výřadu. „Střelili jsme celkem šedesát jedna zajíců a dva kohouty bažanta, což je dobrý úlovek," zhodnotil střelec Roman Tupý z Třebětic. Večer se všichni sešli v sále tamní sokolovny na takzvanou poslední leč: společnou večeři s tombolou. První cenou byla srnčí a vyhrála ji hospodská Jana Pálková.