Hlavním cílem běhu bylo představení jeho programu pro kandidaturu a také sbírání hlasů na podporu v klání o prezidentský pos­t.

Běh odstartoval ve čtrnáct hodin z náměstí Míru v Hulíně a pokračoval trasou po cyklostezce do Kroměříže na Velké náměstí, na kterou se vydalo osm členů: celková délka trasy činila necelých sedm kilometrů.

Podobných akcí pořádá Dlouhého tým v rámci kampaně celkem jedenáct v jednotlivých krajích České republiky, jsou také doplněny o desítky menších úseků na úrovni obcí a menších měst.

Záměrem je podle Dlouhého přiblížit se voličům a využít osobního setkání. Z relativně skromné účasti v Kroměříži zklamaný nebyl.

„Větší účast předpokládáme ve větších městech, kde bude součástí i doprovodný program. Ale zklamaný nejsem, běžím kvůli lidem a se chci jim tímto představit a vepsat do paměti," vysvětlil Dlouhý.

Na prezidentskou funkci je prý připraven a považuje se za dobrého kandidáta. „Upřímně a trochu i neskromně se nebojím říci, že na to mám. Mám spoustu zkušeností ze života i z politiky a druhým důvodem je, že bych chtěl napomoci k nějaké změně v politice, každý politik není lump, bohužel celkový obraz dělá dojem jiný," uzavřel Dlouhý.