„Objemný chladič vzduchu váží 132 kilogramů. Bylo nutné odkrýt střešní tašky a instalovat ho na místo jeřábem z nádvoří radnice. Venkovní kondenzační jednotka váží 154 kilogramů a bude umístěna z druhé strany, tedy ze dvora,“ popsal ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.

Historie Klubu Starý pivovar

Památkově chráněná budova Klubu Starý pivovar byla postavena koncem 16. století majiteli kroměřížských šenkovních domů, kteří v těsném sousedství radnice vybudovali pivovar.

Pivo se tu ale už dávno nevaří, objekt slouží kulturním akcím. Radní v roce 2014 za osm milionů korun nechali opravit suterén objektu, kde vznikla Expozice Karla Kryla. Další opravy pokračovaly v roce 2018, kdy byla zrekonstruována budova Klubu. Stavební náklady činily asi 19,5 milionu korun. Součástí oprav byl i nový výtah, objekt je tak bezbariérový. Nově vybudovány byly i šatny a sociální zázemí pro účinkující i návštěvníky a také vstup z Prusinovského ulice. Opravený byl sál, kanceláře a klubovna. Vybudována byla i nová galerie a kabina pro technika zvuku a osvětlení, instalována byla pojízdná výtahová plošina pro dopravu techniky na jeviště.