Desítky tisíc dětí ročně projde branami Dětského světa na výstavišti v Kroměříži. Unikátní zábavní park spojuje nejrůznější prolézačky, skluzavky, trampolíny a mnoho dalšího se skateparkem, hřišti na tenis či hřištěm na malou kopanou. Návštěvnost rok od roku stoupá. Areál se již stává neodmyslitelnou součástí města. Své příznivce si však našel i za hranicemi okresu.

„Poměrně velké zastoupení u nás mají návštěvníci z Brna, Olomouce či Uherského Hradiště,“ uvedl mluvčí Ondřej Kuropata.

NOVINKY I V PŘÍŠTÍM ROCE

Zábavní park, který je velmi podobný například zlínské Galaxii či brněnskému Bongu se rok od roku rozrůstá. Vše bez pomoci města.

„S městem máme velmi dobré vztahy. Nicméně do naší činnosti se nezapojuje. Jsme čistě soukromým subjektem,“ upřesnil vlastnická práva Dětského světa Kuropata. O tom, že vše funguje a Dětský svět opravdu šlape, se přesvědčí lidé i příští rok.

Ilustrační foto Městské policie v Kroměříži.
Lidé práci městské policie chválí

„Na příští rok již máme naplánováno několik novinek, které si vyžádají nemalé investice. Dětský svět má například hned několik velkých místností, které v současné době nejsou plně využívány. Hledáme pro ně nejlepší možné využití,“ odtajnil mluvčí.

Jako dobrý se ukázal také marketingový tah, kdy Dětský svět přes letošní léto nabízel dospělým volný vstup.

„Slevová akce se shledala s velkým zájmem. Nicméně k 1. říjnu skončila a začal platit nový ceník. Zpoplatnili jsme pobyt rodičů, protože všechny atrakce jsou koncipovány tak, aby si na nich mohli hrát děti společně s rodiči,“ vysvětluje krok Ondřej Kuropata, který nevyloučil ani možnost rozšířit otevírací dobu, která je nyní okleštěna na pouhé čtyři dny v týdnu – od čtvrtka do neděle. A to i o prázdninách.

ZÁKLADEM JE KVALITA

Během minulého léta prošel vnitřní prostor značných úprav a vylepšení. Nyní má tedy za sebou první zátěžový test ve formě prázdninového náporu dovádějících dětí. Prostor se stal daleko více útulnějším, komfortnějším a nabízí více herních prvků.

„Přidali jsme například samostatný kout pro batolata, bazén s tisíci balonky či lezeckou stěnu,“ řekl mluvčí.

Ondřej Kuropata také několikrát zdůraznil, že si zakládají na kvalitě a právě tím se odlišují od části konkurence.

„Nejdeme cestou, kterou zvolilo mnoho jiných zábavních parků, a to dovozu atrakcí z Číny a servisování na vlastní pěst. Splňujeme veškeré normy, atrakce přicházejí od prestižních dodavatelů a jejich servis přenecháváme autorizovaným firmám,“ hledal rozdílný přístup k vedení zábavního areálu Kuropata.

„Touto cestou se snažíme jít už od začátku a rozhodně nehodláme nic měnit. Od rodičů máme jen dobrou zpětnou vazbu a spokojenost dětí pozná každý, kdo je vidí na dovádět na atrakcích,“ dodal Kuropata.

Most z roku 1954 se podle Ředitelství silnic a dálnic nachází v dobrém technickém stavu.
Ročně projde kontrolou všech 127 mostů