Předchozí
1 z 10
Další

Kroměříž

V ulici Koperníkova, vedle Květné zahrady

Proč? Jediné dopravní hřiště ve městě 
Další zajímavosti: Procvičit si dopravní značky, přednost na křižovatkách a další pravidla silničního provozu mohou od dubna malí i velcí cyklisté na znovuotevřeném dětském dopravním hřišti. Otevřeno je pro veřejnost zdarma vždy v pátek a neděli od 15 do 18 hodin. Kromě kola, koloběžky, odrážedla či bruslí, by lidé při návštěvě hřiště neměli opomenout ani přilbu.

Dopravní hřiště, které bylo přes zimu zavřené, je od 1.března opět v provozu. To je ještě o měsíc dříve, než bývalo zvykem. Kromě středečního a pátečního odpoledne zve návštěvníky nově také na sobotní dopoledne a nedělní odpoledne. Ti mohou přijít s kolemDopravní hřištěZdroj: DENÍK/Klusáková Kristýna

V zadní části Hanáckého náměstí v Kroměříži

Proč? Pro děti nabízí soustavu prolézaček, skluzavku, pískoviště, dětskou lezeckou stěnu a další zábavní prvky.
Další zajímavosti: Rodiče také ocení hned několik laviček, které jsou v těsné blízkosti a umožňují jim tak zblízka dohlížet na jejich ratolesti. Lákadlem pro starší děti a dospělé je pak také přilehlé workoutové hřiště.

Dětská hřiště v Kroměříži za tvrdého lockdownu.Dětská hřiště v Kroměříži za tvrdého lockdownu.Zdroj: Deník/Jakub Omelka

Holešov

U monobloku v Dukelské ulici v Holešově
Proč?
Nabízí herní sestavu s klouzačkou, houpadlo a kolotoč. Pro ty větší je k dispozici pingpongový stůl. Podklad tvoří osvědčená barevná litá pryž s grafikou, která je bezpečná a snadná na údržbu.
Další zajímavosti: Město nechalo hřiště vybudovat loni v červnu na podnět rodičů z této lokality.

V Holešově vznikly dvě nová hřiště.Hřiště v HolešověZdroj: Deník/Dominik Pohludka

Zlámanec

U školky v obci Zlámanec
Proč?
Na oploceném hřišti se zabaví především ty nejmenší děti. Spousta herních prvků, skluzavek a pískoviště jim nabízí možnosti naplno využít svou fantazii, na dřevěné kladině si mohou vyzkoušet fyzické schopnosti a rovnováhu. Na tabuli potrénují kreslení či psaní a vedlejší počítadlo dá první základy matematiky.

Dětské hřiště ve ZlámanciDětské hřiště ve ZlámanciZdroj: Deník/Pavel Bohun

Ořechov

V centru obce Ořechov
Proč?
Dětské skluzavky, minilezecká stěna, houpačka to vše zasazené do podoby hradní věže na kamínkovém podkladu. Velde toho dětské pískoviště s lavičkou pro posezení rodičů. A lehce retro houpačka. 

Dětské hřiště v obci Ořechov.Dětské hřiště v obci Ořechov.Zdroj: Deník/Pavel Bohun

Otrokovice

Skatepark Trávníky
Kde?
Vedle dopravního hřiště
Proč? Na Trávníkách u dopravního hřiště se nachází skatepark, který určen pro všechny tipy ježdění. Otevřeno je od 8:00 do 22:00.
Free-time zóna Otrokovice – Trávníky zahrnuje moderní betonové skateboardové hřiště, které se řadí mezi špičky v republice, má speciálně upravenou plochu pro skateboardisty, jezdce BMX, scooter nebo inline.
Zajímavosti: První sportoviště pro skateboardisty, jezdce BMX, inlajnisty, jezdce na koloběžkách, horských kolech apod. bylo v Otrokovicích otevřeno loni 8. srpna.

V aktivitách, které rodiny s dětmi nejčastěji provozují, vede turistika, následovaná návštěvami bazénů a výlety na rozhledny. 
Nejčastější aktivity rodin? Vedou výlety. Podívejte se, co dalšího je v oblibě

Skatepark na Napajedlích obsadili především mladí sportovci; neděle 28. února 2021Skatepark. Ilustrační fotoZdroj: Deník / Jan Karásek

Luhačovice

Dětské hřiště u hotelu Ambra Luhačovice
Proč? Celokamínkové hřiště, které nabízí lezeckého pavouka, ze kterého vede skluzavka, lanovku, kolotoč, dvě zvířata na pružině, dřevěnou loď, 2 klasické houpačky, houpací košík, průlezový komplex se skluzavkou, dvě horolezecké stěny, pestrobarevnou dlouhou skluzavku, trampolínu a workoutové fitness hřiště, Rodiče mohou sedět ve svahu na lavičkách nebo naopak pod slunečník restaurace hotelu a mají dokonalý přehled o svých ratolestech.

Dětské hřiště u hotelu Ambra Luhačovice.Dětské hřiště u hotelu Ambra Luhačovice.Zdroj: Deník/Iva Nedavašková

Zlín centrum

Park Komenského v centru města
Proč? Dominantou dětského hřiště je oblíbená lanová pyramida a velká houpačka. Součástí hřiště jsou d prolézačky z aktátového dřeva, pružinová houpadla a kolotoče. V blízkosti hřiště se nachází WC. Pro nejmenší děti je část hřiště oplocená.
Dětské prvky: lanová pyramida, dvě závěsné houpačky, prolézačky, dva kolotoče, otáčedla, pružinové houpadla nebo zvonkohra. Povrch hřiště tvoří kačírek a písek. 

Bojovky jsou zábava pro celou rodinu
Jak v dnešní době zabavit děti a ušetřit? Těchto sedm tipů vám uchrání peníze

Dětské hřiště v Parku Komenského v centru městaDětské hřiště v Parku Komenského v centru městaZdroj: Deník/Iva Nedavašková

Zlín Jižní svahy

V centrálním parku na největším zlínském sídlišti
Proč?
Dominantou dětského hřiště je především lanová pyramida. Hřiště má atraktivní barevný pryžový povrch.
Dětské prvky: lanová pyramida, skateová dvouhoupačka, kovová prolézačka, kolotoč , otáčedla a boulderová stěna. Hřiště je oploceno

Dětské hřiště v Centrálním parku ve ZlíněDětské hřiště v Centrálním parku ve ZlíněZdroj: Deník/Iva Nedavašková

Zlín – Štípa

V blízkosti ZŠ v místní části Zlín - Štípa
Proč?
Atraktivitou dětského hřiště je především lanová dráha, síťová věž a stále více oblíbené zemní trampolíny. Hřiště je doplněné o fitness prvky pro dospělé a mládež.
Dětské prvky: otočná houpačka (5-12 let) , síťová věž (věk 4+) , lanová dráha (věk 4+), dřevěný herní domek se skluzavkou (3-14 let) , houpačka závěsná "pneu" (3-14 let) , kolotoč (3-14 let) , dvě trampolíny a trojhrazda (věk 5+). Mladí (od 14 let) a dospělí si mohou zacvičit na fitness prvcích.

Dětské hřiště v ŠtípěDětské hřiště v ŠtípěZdroj: Deník/Iva Nedavašková