Počínaje tímto dnem na něm tak děti mohou vyzkoušet třeba nové houpačky a prolézačky právě s motivem známé večerníčkové postavy, při slavnostním zahájení je navíc bavil bohatý program včetně vystoupení Michala z Kouzelné školky.

Nové hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun si ale mohou přičíst k dobru všichni obyvatelé Holešova, kteří se zapojili do hlasování: město skončilo ve své kategorii na třetím místě s počtem 16 711 hlasů.

„Úsilí všech Holešováků tak přineslo v sobotu dopoledne viditelný výsledek,“ pochvalovala si mluvčí holešovské radnice Jana Rohanová.

Výstava Floria Jaro 2017
Kroměřížské výstaviště ožilo vůní květin i jídla

Na zahájení provozu se přišly podívat stovky lidí, program odstartoval v deset hodin a kromě zástupců společnosti Lidl symbolicky hřiště otevřel i starosta města Rudolf Seifert.

„Ještě jednou děkujeme společnosti Lidl, obrovské poděkování patří hlasujícím a dětem přejeme, aby si hřiště v Americkém parku náležitě užili,“ dodala mluvčí radnice.

Hřiště v Holešově je prvním letošním takto získaným a otevřeným hřištěm v Česku.

„Celkově je ale Holešov už sedmdesátým městem, kde jsme jej otevřeli,“ upozornila Zuzana Holá z pořádající společnosti.

Děti podle ní v sobotu nejvíc bavilo plnění disciplín, za které byly odměněny dárkovou taškou, a výroba vlastních triček s motivem Rákosníčka.

„Úspěch ale slavilo samozřejmě vystoupení Michala Nesvadby, který je s Rákosníčkovými hřišti spojen od samého začátku,“ dodala Zuzana Holá.

Přistání letadla Lockeheed Electra OK-CTB. na letišti v Otrokovicích.
Baťovo letadlo si přišly prohlédnout tisíce lidí.

Hlasování bylo prý letos opravdu napínavé.

„Holešov urputně bojoval a na konci hlasování se mu podařilo vyhoupnout se na vítězné příčky,“ popsala průběh soutěžního klání koordinátorka projektu Zuzana Ritterová.

Spolupráce s městem při stavbě hřiště byla podle ní výborná.

"Jsme moc rádi, že dáváme hřiště do dobrých rukou a těšíme se, že si jej místní děti užijí,“ dodala.

Nepříjemný déšť neodradil studenty kroměřížských středních škol od toho, aby si zvolili svého krále majálesu. A králů bylo letos hned několik, stali se jimi totiž studenti z Centra odborné přípravy technické se svým labutím jezerem.
Letošní kroměřížský majáles měl hned několik králů