Radnice se totiž rozhodla uspořádat Sportovní dopoledne, kde od 9 do 12 hodin budou mít oddíly možnost se prezentovat.„Rádi bychom veřejnosti a především dětem ukázali, jaké oddíly ve městě působí a jaké sporty lze v Kroměříži aktivně provozovat,“ říká místostarosta Marek Šindler, který má oblast sportu na starosti. Zároveň také dodal, že tímto chtějí i pomoci sportovním klubům k doplnění jejich mládežnické základny.

Lidé se však nemusí pouze dívat. „Návštěvníci se budou moci sami zapojit a zasportovat si, pro děti je připraveno překvapení,“ podotkl vedoucí radničního odboru školství, mládeže a tělovýchovy Jiří Pánek. Sportovní dopoledne, které město pořádalo loni, si nenechaly ujít asi dvě stovky dětí.

Program pro ně měli připravený členové celkem čtrnácti klubů. Děti se zde mohly seznámit s činností oddílu basketbalu, lyžování, volejbalu, juda, nohejbalu, kopané či hokeje. Náměstí ožilo i vystoupeními mažoretek a tanečních skupin. Zajímavostí pak byla ukázka brazilského bojového sportu. Letošní ročník bude stejně bohatý.

Ilustrační foto.
Rada doporučila schválení dotace na dopravní hřiště v Holešově