„Provoz pod novou společností byl spuštěn už před Novým rokem. Firma chce zlepšit jméno čerpací stanice v Břestu, všichni totiž víme, jak to bylo. Jsme rádi, že dochází k nápravě, protože čerpačka nám nedělala dobré jméno po širokém okolí," řekl Deníku břestský starosta Jaromír Navrátil.

Ze změny se těší také místní a doufají, že kvalita benzínu a nafty bude nyní v pořádku a palivo jim nebude ničit auta. Během provozu benzínky pod firmou Q group byla totiž Českou obchodní inspekcí stanice několikrát za nekvalitní palivo pokutována a desítky lidí musely po její návštěvě s autem do servisu.

„Změnu už jsem zaregistrovala. Doufám, že to teď bude lepší a kvalita pohonných hmot bude dobrá, benzínka měla dřív špatné jméno. Když tady člověk natankoval, šlo to poznat: auto hůř jelo," popsala třeba Dagmar Radová z Břestu.

Firma, která se nově stala provozovatelem benzínky má na starost i další čerpací stanice na Moravě pod značkou OMV a Shell, pod její záštitou funguje třeba benzinka OMV v Bystřici pod Hostýnem.

Čerpací stanice v Břestu by měla být provozována jako bezejmenná. „Našim záměrem je nabízet pohonné hmoty za nižší cenu, než značkové společnosti. Vím, že v minulosti neměla zejména kvalita pohonných hmot, dobrou pověst a našim záměrem je ztracenou důvěru zákazníků postupně obnovit a věřím, že se to podaří," tvrdí Miroslav Šťastný z firmy Recap Trade.

Dodávky pohonných hmot do Břestu hodlá firma realizovat pouze z oficiálních zdrojů a to především z terminálu v Loukově od společnosti Čepro. „Vzhledem k umístění je pro nás nejvýhodnější. Nikdy bychom se nesnížili k nákupům pohonných hmot z podezřelých zdrojů, či k manipulaci s kvalitou pohonných hmot. Naše dobrá pověst je pro nás důležitější," ujišťuje Miroslav Šťastný.

Benzínka se potýkala s problémy řadu let, od obchodní inspekce dostala několik vysokých pokut za prodej nekvalitního paliva. Půl milionu korun musela provozovatelka zaplatit například v roce 2012, další pokutu pak inspektoři vyměřili v létě 2013, kdy se vyšplhala až do výše milionu a sto tisíc korun.