Cílem akce bylo především pomoci dobré věci. Současně však sedm týmů nadšených hráčů na kurtech bojovalo ze všech sil o první cenu, již byla gambijská sošku Mama afrika, symbol plodnosti.

„Říká se, že kdo se jí dotkne, do roka se dočká přírůstku do rodiny. Na turnaji v Uherském Hradišti se to už dvakrát vyplnilo, tak uvidíme,“ prozradil se šibalským úsměvem ředitel projektu Kola pro Afriku Roman Posolda.

První cenu si nakonec po urputném závěrečném souboji odnesl domácí tým Beach Bajda, který porazil Mokrošáky. I tak všichni odcházeli z kurtů s úsměvem na rtech. Pomohli dobré věci a ještě se u toho skvěle pobavili a zasportovali.

Kroměřížské vinařské slavnosti
Kroměřížské vinařské slavnosti v Květné zahradě lákají na pití i jídlo

„Počasí vyšlo úplně na jedničku. I atmosféra byla super a dobře jsme si všichni zahráli a udělali snad i něco dobrého pro potřebné. Už se těším na další ročník a určitě budeme poctivě trénovat,“ řekl Rostislav Čech člen týmu České pojišťovny, která věnovala projektu Kola pro Afriku šek v hodnotě patnácti tisíc.

Celý výtěžek z akce poputuje na podporu projektu Kola pro Afriku, díky čemuž budou moci vypravit další kola dětem do Gambie.

„Už ve čtvrtek se bude konat jubilejní desátá nakládka kol v Ostravě. Odkud vyšleme dalších 350 kol do Gambie. Celkem jsme jich tam tak díky lidem nejen v Kroměříži poslali už sedm tisíc,“ dodal Roman Posolda.

Vendula Pudelková

Zámek v Holešově.
Lešení je pryč, kochejte se. Skončila oprava střechy a fasády zámku v Holešově