A příležitost měl právě ve středu na 13. ročníku Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže, jejíž součástí byla letos poprvé i soutěž flair, ve které mladí barmani míchali drinky a házeli láhvemi.

„Doposud jsem svou show prezentoval na různých plesech. Chtěl jsem si ji ale vyzkoušt také před komisí. Trému samozřejmě mám,“ svěřil se Deníku se svými pocity před výstupem Rivola.

Před komisí prezentoval drink Momento Picante, který obsahoval rum, mandlový sirup, jahodový džus a likér nebo také matonni.

Soutěže flair se celkem zúčastnilo deset studentů. První místo nakonec obsadil Lubomír Kouřil z hotelové školy v Jeseníku, druhé Martin Pfeiffer a třetí David Halgash, oba z plzeňské hotelové školy.

„Freestyle je u studentů stále více oblíbená,“ vysvětila za pořádající střední školu Marie Fabigová. V hlavní části classic Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže bojovalo 35 studentů z českých gastromických škol.

Na prvním místě se v této kategorii umístil Filip Kohoutek z chrudimské hotelové školy, na druhém Robin Kapusta ze Zlína a na třetím Tomáš Kužel z Kroměříže.