Zprávu o problému ohledně odstaveného vozu přinesl Deník v minulém týdnu. Následně se k němu přidalo i další médium. V noci z neděle na pondělí automobil zmizel. Kdo jej odtáhl však netuší ani úředníci na městském úřadě, kteří již majitele písemně vyzývali k odstranění vozu.

„Auto zmizelo přes noc,“ řekl vedoucí radničního odboru dopravně správního Jaroslav Koppa.

Expozice Karla Kryla v Kroměříži.
Expozice Karla Kryla v Kroměříži nemá ve světě obdoby. A oslovuje i mladé

Dlaždice místo asfaltu

„Dva roky se k autu nikdo nehlásil a najednou je pryč. Nevíme kdo ho odtáhl a ani se po tom nechceme pídit,“ řekl spokojeně Jaroslav Koppa. Úředníci si mohou oddechnout. Ten, kdo auto odstranil, jim ušetřil mnoho starostí, jak s autem naložit v budoucnu.

„Jednáme se stavební firmou. Do konce roku bychom chtěli mít opravu parkoviště dokončenou. To jedno místo již asfaltovat nebudeme. použije se jiná technologie. Vydláždí se,“ uvedl vedoucí odboru vnitřní správy Martin Olša.

„Cenově by se neměla stavba prodražit. Položení asfaltu nebo dláždění je víceméně stejně nákladné. A my jsme ušetřili za ten kus asfaltového povrchu,“ prozradil Olša.

Kroměřížská nemocnice. Ilustrační foto
Kroměřížská nemocnice se dočká nových podlah a osvětlení

Místo pro invalidy

Parkoviště prochází rekonstrukcí na popud občanů.

„Přišla nám prosba, aby na parkovišti vzniklo místo pro invalidy. To však nebylo možné na předchozí povrch vyznačit,“ vysvětluje starosta města Zdeněk Pánek.. Jakmile bude parkoviště dokončeno, mělo by místo pro invalidy vzniknout právě v místech, které doposud blokoval odstavený automobil. Podle vedoucího radničního odboru vnitřní správy je rozměrem nedokončené části parkoviště akorát ideální pro vznik parkovací místo určeného invalidům.

Odstavené auto v Bystřici pod Hostínem blokuje dostavbu parkoviště.
Pěkná patálie! Odstavené auto brání v Bystřici dostavbě parkoviště