Svou tvorbu mohou zájemci na letošní šestatřicátý ročník ARSfilmu přihlásit až do 20. září na adrese kroměřížského Domu kultury.

„Soutěž je určena všem bez ohledu na věk. Přijímány jsou snímky zaznamenané v analogových systémech VHS, S-VHS a v digitálním formátu na kazetách MiniDV(PAL), Digital 8 a ve formátu DVD video, které nejsou natočené pro komerční účely,“ informoval za pořadatele Ladislav Františ.

Podle něj se do soutěže v posledních letech hlásí stále více amatérských filmařů z Evropy či zámoří. „Bývají tu soutěžící z Německa, Rakouska, Polska, Holandska, Anglie a Belgie. Nechybí ani Slováci,“ potvrdil Františ.

ARSfilm plánují pořadatelé na dny od 10. do 12. října v přednáškovém sále přístavby Domu kultury Kroměříž. Snímky posoudí mezinárodní odborná porota, úspěšní se mohou těšit na Velkou cenu – Cenu města Kroměříže, cenu Miette Verlindenové a Zlatou medaili UNICA.

„Nejvyšším oceněním budou díky pozitivnímu postoji radnice kroměřížské tolary: zlaté, stříbrné a bronzové,“ prozradil Františ.