Sport a procházky
V současnosti je zakázáno sportovat mimo území obce, kde člověk žije. To se změní, tyto aktivity budou možné i mimo její katastr. Ale pouze v rámci okresu.

Roušky
Nově budou moci venku sportovat bez roušky či respirátoru třeba běžci či cyklisté. A to i rekreační. Podmínkou je, že v okruhu dvou metrů nebudou jiné lidé než členové jejich domácnosti. Možnost sportu bez zakrytých úst a nosu sice vyplývala i z původního nařízení, ale ministerstvo zdravotnictví později upřesnilo, že se týká jen profesionálů.

Nošení respirátorů v centru Prahy
Sport i procházky po celém okrese a další změny. Vláda upravila opatření

Cesty za dětmi
V současnosti mohou za dětmi žijícími jinde rodiče tehdy, když je mají ve střídavé péči. Nově bude možné jezdit za nimi na návštěvu, pokud jsou jinde. Například u prarodičů či v ústavu.

Návštěvy v nemocnicích
V rámci výjimek budou moci na návštěvy v nemocnicích nebo domovech pro seniory či handicapované bez testu očkovaní lidé.

Testování
Testovat své zaměstnance musí nově státní a veřejné úřady a instituce, které mají méně než padesát pracovníků.

Hranice obcí v ČR.
Mapa katastrů všech obcí: Zjistěte, kam smíte a kam ne. Stačí zadat své místo

Platnost
Změny by měly začít platit v pondělí.

Konec platnosti
Pokud Poslanecká sněmovna prodlouží nouzový stav, potrvají opatření minimálně do konce velikonočních svátků. Podmínkou pro rozvolnění pak bude zlepšená pandemická situace. Když ho poslanci neprodlouží, potrvají do konce března.