Discgolfpark chateau Hostačov

Vstupné (základní/snížené): 120 Kč/60 Kč
Počet košů: 18
Otevírací doba: Po–Ne od 7.00 do setmění
Proč právě sem: Největší discgolfpark České republiky leží ukrytý v lesích Vysočiny. Hráči se pohybují přímo v zahradách panství Chateau Hostačov, kde mohou využít nabídky ubytování v zámeckých pokojích nebo se posilnit v místní restauraci. Na hřišti je totiž čeká přes dva kilometry dlouhá cesta s osmnácti koši. Začátečníci si mohou zvolit zkrácenou trasu s devíti koši, za kterou zaplatí sníženou cenu. Design celého hřiště navrhl profesionální discgolfový hráč Jussi Meresmaa z Finska.

Hrad Přimda
Vraždy a smilstva, ale i velký rozvoj. To bylo 13. století za vlády Přemyslovců

Fotbalpark Pavlíkov

Vstupné (základní/snížené): 200 Kč/100 Kč
Počet jamek: 36
Otevírací doba: Po zavřeno, Út–Pá 14.00-19.00, víkend 10.00–19.00
Proč právě sem: Fotbalgolfové hřiště Pavlíkov na okraji malebné Křivoklátské vrchoviny je snadno dostupné z asi pět kilometrů vzdáleného okresního města Rakovníku. Návštěvníkům nabízí hřiště pro zábavu i profesionální hráče. Profesionálové se mohou těšit na osmnáct jamek, ke kterým vede více než jeden a půl kilometru překážek. Méně nároční hráči si projdou o půl kilometru kratší trasu s osmnácti jamkami. Vedle hřiště je i motokrosová trať, tenisový kurt a workoutové hřiště.

panská skála
Po stopách pyšné princezny či vrchního Vrány. Navštivte slavné filmové lokality

Fotbalpark Hluboká nad Vltavou

Vstupné (základní/snížené): 200 Kč/100 Kč
Počet jamek: 18
Otevírací doba: St–Ne 13.00–18.00
Proč právě sem: Fotbalgolfové hřiště v malebné krajině jižních Čech leží přímo pod zámeckým vrchem. Návštěvníkům odhaluje unikátní výhled na slavný Zámek Hluboká nad Vltavou i novorománský kostel svatého Petra a Pavla v nedaleké obci Hosín. Hráče čeká osmnáct jamek a musí překonat spoustu umělých i přírodních překážek. Pro větší skupiny hráčů nabízí majitelé možnost rezervace mimo otevírací dobu. Hřiště má licenci na pořádání turnajů České fotbalgolfové ligy i mezinárodních soutěží.

InfografikaZdroj: DENÍK/Markéta Evjáková

Fotbalpark Dymník

Vstupné (základní/snížené): 200 Kč/100 Kč
Počet jamek: 36
Otevírací doba: Po–Pá 14.00–20.00, víkend 10.00–20.00
Proč právě sem: FotbalPark Dymník je nejstarší certifikované fotbalgolfové hřiště v České republice s pěti letou tradicí. Nachází se asi dva a půl kilometru od centra Rumburku. Pro hráče nabízí dvě hřiště, jedno profesionální a jedno pro širokou veřejnost. Náročnější hráče čeká více než jeden a půl kilometru dlouhá trať s osmnácti jamkami. Méně nároční si mohou projít asi o čtyři sta metrů kratší trať, která nabízí rovněž osmnáct jamek. Vedle sportoviště je restaurace a penzion Dymník s vyhlášenou kuchyní.

z Rychlebských stezek
Spustit se na kole z kopce. Singletraily jsou nejlepší v horách

Fotbalpark Nebeská Rybná

Vstupné (základní/snížené): 200 Kč/100 Kč
Počet jamek: 18
Otevírací doba: Po–Ne 9.00–19.00
Proč právě sem: FotbalPark Nebeská Rybná láká návštěvníky do podhůří Orlických hor. Lidé se mohou těšit na více než kilometr dlouhé hřiště s překážkami z přírodních materiálů. Milovníci klasického golfu si přijdou na své na vedlejším golfovém hřišti s devíti jamkami. Občerstvení nabízí vyhlášený penzion Orlicko s barem a venkovním bazénem. Návštěvníci si od obsluhy za poplatek mohou půjčit i gril. Lidé celý areál najdou asi šest kilometrů od Rokytnice v Orlických horách.

Jihlavské podzemí. Ilustrační foto
Hledáte únik před vedry? Zamiřte do podzemí, česká města jsou nimi protkána

Discgolfpark Dolní Morava

Vstupné (základní/snížené): 100 Kč
Počet košů: 12
Otevírací doba: Ne–Čt 11.00–21.00, Pá–So 11.00–22.00
Proč právě sem: Hřiště leží vedle známé bobové dráhy v areálu Dolní Moravy. Diskypro hru si lidé půjčí v restauraci Terezka na sjezdovce U slona. Zakoupit si mohou i karty na zápis výsledků jednotlivých hráčů a pravidla hry. Park nabízí zábavnou aktivitu pro celou rodinu, jelikož na hřišti jsou i speciální discgolfové koše pro nejmenší děti.  Po více než hodinové hře se můžou hráči odreagovat na okolních atrakcích, jako je Mamutí horská dráha nebo adrenalinový park.

InfografikaZdroj: DENÍK/Markéta Evjáková

Discgolfpark Priessnitz

Vstupné (základní/ snížené): 60 Kč
Počet košů: 9
Otevírací doba: neomezená
Proč právě sem: Hřiště s devíti koši najdou zájemci v Parku Vincezze Priessnitze, který lemuje jesenické lázně v Olomouckém kraji. V informačním centru nabízejí k zapůjčení disky lišící se tvarem i délkou letu. Specialitou hřiště jsou vědomostní otázky u jednotlivých košů. Za správné zodpovězení získají děti drobnou odměnu. Pro zpestření hry hod disku na ocelový koš ztěžuje řada přírodních překážek. Délka trasy všech košů je přes půl kilometru. Hrací doba je neomezená.

Kanál 54. Kiliánova trasa vedla přes Chalupskou slať
Po stopách pašeráků i převaděčů. Naučné stezky připomínají minulost

Discgolfpark Tošovice

Vstupné (základní/snížené): 100 Kč
Počet košů: 18
Otevírací doba: Po–Ne 9.00–21.00
Proč právě sem: Loni otevřený DiscGolfPark Tošovice láká návštěvníky na velkou spoustu volnočasových aktivit. Hráči discgolfu se mohou těšit na téměř dvouapůlkilometrovou dráhu s osmnácti koši. Tošovický Heipark nabízí i další vyžití v podobě téměř kilometrové bobové dráhy, jízdy na pneumatice a dalších aktivit. Milovníci klasického golfu si zde také přijdou na své. K dispozici jim je cvičné golfové odpaliště, které je vhodné jak pro zkušené, tak začínající hráče.

Adrenalin park Jedlová
Prolézt se nad zemí nebo zkusit rychlý pád. Adrenalin zažijete na horách

Fotbalpark Litomyšl kids

Vstupné (základní/snížené): 200 Kč/100 Kč
Počet jamek: 36
Otevírací doba: Po–Čt a Ne 10.00–22.00, Pá a So 10.00–24.00
Proč právě sem: FotbalPark Litomyšl Kids je unikátní svou plnohodnotnou fotbalgolfovou dráhou pro děti s osmnácti jamkami, kterou projdou asi za tři čtvrtě hodiny. Hru si mohou vyzkoušet podle svých schopností děti od čtyř let. Zabaví se i dospělí a starší děti, kteří na větší poloprofesionální dráze s osmnácti jamkami, dlouhé kilometr a čtvrt, stráví průměrně asi hodinu. Hřiště od centra města dělí jen dva kilometry a zastávka autobusu je vzdálena asi tři minuty chůze.

Hřenské soutěsky zavalili turisté z celé Evropy.
Lodičky, kam se podíváš: Zkuste plavbu Punkevní jeskyní či Českým Švýcarskem

Discgolfpark Vyškov

Vstupné (základní/snížené): zdarma
Počet košů: 18
Otevírací doba: neomezená
Proč právě sem: Zkušení hráči i úplní začátečníci si mohou vyzkoušet discgolfové hřiště na okraji Vyškova u sportovního areálu. V poklidném prostředí Smetanových sadů na břehu říčky Hané je čeká osmnáct košů a více než kilometr a čtvrt discgolfových drah. Park je volně přístupný a hráči si s sebou musí vzít vlastní disk. Nedaleko hřiště je i vyškovský aquapark, který nabídne hráčům ochlazení v horkých dnech. Discgolfové hřiště je od centra vzdálené asi deset minut chůze.

Lucie Kohoutková a Ladislav Zouhar