Případ, na který upozornil server iDNES, se odehrál v zemědělském družstvu v Morkovicích. Právě tamní zootechnik nainstaloval kameru do dámských šaten, zařízení pak snímalo jak sprchy a umyvadla, tak další prostory v šatně.

Žena kameru odhalila letos v březnu. „Byla tam klasická fleška s kamerou," potvrdila pro iDNES.cz.

Na záběrech bylo údajně vidět prakticky všechno, kromě choulostivých nahrávek však kamera zaznamenala i samotného pachatele. Při instalování zařízení bylo nahrávání spuštěno a obličej muže tak kamera dokonale zachytila.

Zvědavce ovšem zřejmě žádný tvrdý trest nečeká. Policie totiž případ kvalifikovala jako přestupek a o výši trestu tedy následně rozhodne přestupková komise.

„Případ jsme kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití. Skutkem se bude nyní zabývat příslušný městský úřad," potvrdila v úterý Deníku kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Kromě toho, že viník zaplatí pokutu, mu předseda Agrodružstva Morkovice Josef Uchytil za jeho čin snížil plat, o práci ale nepřijde.

Oběma účastníkům sporu doporučil předseda věc řešit mimo pracoviště a to občanskoprávní cestou.

„Zaměstnanec u nás dál zůstává v pracovním poměru. Není to pro mě ani pro ostatní nic příjemného. Jaké pohnutky ho vedly k instalaci nahrávacího zařízení, o tom se můžeme jen dohadovat. Z mého pohledu porušil pracovní kázeň a byl potrestán: dostal vytýkací dopis," vyjádřil se v úterý pro Deník předseda morkovického agrodružstva.

Poškozená žena je podle něj v současné době v pracovní neschopnosti, kdy a zda se vůbec do práce vrátí, zatím ani on sám neví.