„Sdělili mu, že vybírají zálohy na plyn a potřebují vidět smlouvu s plynárnami," popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Starý pán je proto pozval dál a papíry jim předložil. Poté mu cizí muž řekl, že se vyskytly problémy s dodávkami plynu z Ukrajiny, a že bude dodáván z Německa, proto je prý třeba uhradit zvýšenou cenu.

„Požadoval třináct tisíc korun. Penzista si chtěl údaje ověřit přímo u dodavatelské společnosti, ale nedovolal se," vysvětlila Simona Kyšnerová.

Oba zástupci mu stále opakovali, že velmi pospíchají a tak jim nakonec peníze dal. Situace se mu však nezdála a tak ve čtvrtek znovu zavolal do plynáren, přičemž tentokrát byl úspěšný.

„Firma mu sdělila, že takovým způsobem v žádném případě zálohy nevybírá a že byl podveden. Obrátil se proto na policii a případu se ihned ujali kriminalisté," dodala policejní mluvčí.

V souvislosti s tímto skutkem nyní vyšetřovatelé pátrají po ženě ve věku okolo čtyřiceti let, která je asi 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy a má tmavé vlnité vlasy po ramena. Oblečena byla do tmavého oblečení s výraznými prsteny a náramky. Hledá se i muž, který se jevil zhruba stejně starý jako žena, byl štíhlý a velmi vysoký, okolo 190 až 200 centimetrů.