„Podezřelý se minulou sobotu vloupal do jednoho z přízemních pokojů penzionu v Kroměříži, sám tam byl přitom ubytován,“ podotkla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Zloděj si počkal, až pětadvacetiletý host a jeho přítelkyně opustí svůj pokoj, otevřel okno, které bylo v poloze ventilace, a vlezl dovnitř. „V místnosti odcizil mobil, kapesní nůž, pánské náramky, hodinky, řetízky, parfém a další osobní věci. Způsobil tak škodu za bezmála dvacet tisíc,“ konstatovala policejní mluvčí.

Pachatele napadení, k němuž došlo v pátek 9. prosince 2016 ve 21.40 hodin ve dvorním traktu mezi bytovými domy ulic Kollárova a Máchova v Kroměříži, hledají tamní kriminalisté. Svědkem by mohl být cyklista, který do dvora v uvedené době zajížděl.
Napadení v Kroměříži je stále záhadou. Hledá se tajemný cyklista

Když se pak mladý muž odpoledne do ubytovacího zařízení vrátil a zjistil, že byl okraden, zeptal se podezřelého, zda o krádeži něco neví. „Vzpomněl si totiž, že se ho ráno dotazoval, zda odchází pryč. Nato se mu zloděj přiznal a věci mu vrátil. Policistům se navíc přiznal, že den předtím vzal ze svého pokoje televizor v hodnotě přes dva tisíce korun, který prodal,“ dodala Simona Kyšnerová. Vzhledem k tomu, že dotyčný v minulosti už krádež spáchal a byl za ni i odsouzen, hrozí mu v krajním případě až tři roky vězení. (hed)