Operační důstojník vyslal na místo postupně osm policejních hlídek, které po hadovi pátraly v okolí panelového domu a informovaly obyvatele okolních domů o možném nebezpečí. „Na místo se dostavila i cizinecká policie s termovizní kamerou, díky které mohla propátrat travnaté plochy mezi domy a těžce přístupná místa. Na opatření se podíleli také strážníci městské policie a hasiči," zmínila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Oslovený veterinář navrhl zvážit možnost evakuace lidí ze sídliště, protože had je prudce jedovatý a dokáže usmrtit několik osob.

Nakonec se mladík přiznal, že si vše vymyslel. Byl rozmrzelý, když dostal pokutu od strážníků městské policie a chtěl je hledáním hada zaměstnat. „Neuvědomil si však, že se svým vtipem může dopustit trestného činu šíření poplašné zprávy a způsobit nebezpečí vážného znepokojení obyvatel," naznačila mluvčí Kozumplíková.

„Mladík bude obviněn a v případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody," uvedla.

To ale není všechno. Dosud netrestaného mladíka čeká uhrazení nákladů spojených se záchrannými činnostmi složek Integrovaného záchranného systému, které prozatím nebyly vyčísleny. Mohou se pohybovat v desítkách tisíc korun. (hed)