Žena si tak vyslechla dvouletý trest odnětí svobody se čtyřletou podmínkou s dohledem. Lhůtu na vyjádření si vzala státní zástupkyně, není tak pravomocný.

Obžaloba vinila bývalou zdravotní sestru z toho, že letos 8. března sexuálně obtěžovala v Havlíčkově ulici v Kroměříži muže. Pod výhrůžkou, že ho zbije, když jí nevyhoví, muže začala na ulici, přímo v pravé poledne, orálně uspokojovat, ten se nakonec nezmohl na odpor.

Scéna vyvolala zájem kolemjedoucích mužů ve vozidle. Stáhli okýnko a začali dvojici povzbuzovat. Za chvíli toto video kolovalo na internetu. Když to muž, který je podle odborníků mentálně slabší, zjistil, podal prostřednictvím svých známých trestní oznámení.

Ilustrační foto
Ve Zlíně vypila žena v supermarketu láhev alkoholu. Snažila se zaplatit sexem

Video, které posloužilo soudu jako důkaz, obžalovaná odmítla zhlédnout, a proto byla v době jeho přehrávání odvedena mimo soudní síň.

„Ačkoliv jsem záznam neviděla, ani si nic z toho nepamatuji, za jeho obsah se stydím. Pokud to uvidí syn, zavrhne mě,“ komentovala své chování evidentně nešťastná žena.

Podle znalců je žena závislá na alkoholu a omamných látkách, navíc užívá léky na neurologické potíže.

„V době spáchání trestného činu byly její rozpoznávací a ovládací schopnosti podstatně sníženy, byla středně až těžce opilá,“ znělo ze závěrů expertů. Podle nich má obžalovaná degenerovanou osobnost v důsledku pití alkoholu a užívání drog.

Ilustrační foto.
Policie tápe, žádá o pomoc cestující

Přesto obžalovaná Lara dostala od kroměřížského soudu ještě šanci.

„Svou lítostí, tím, že do listopadu loňského roku žila naprosto bezúhonným způsobem života a příslibem, že se ihned po propuštění z vazby odstěhuje k rodičům, nakonec soudce Karla Rašína obměkčila. Musí však nejméně čtyři roky „sekat latinu“, bez alkoholu, bez drog a kamarádů, kteří ji dostávají do průšvihů. Navíc se musí spojit s Probační a mediační službou a najít si práci.

Ve Zlíně ji však čeká další trestní řízení, opět za její výtržnictví v krajském městě. Pokud se opravdu bude chtít napravit, musí to dokázat i senátu krajského soudu.

„Dlouhé roky jsem žila v zahraničí. Pracovala jsem jako zdravotní sestra. I ve Zlíně v Baťovce. Stydím se za to, proč jsem tady byla. S drogami končím i s pitím. Vazba byla peklo, už to nechci zažít,“ svěřila se žena po jednání novinářům poté, co byla propuštěna i z vazby.

„Je to ten nejkrásnější dárek k Vánocům,“ těší ji rozsudek.