O havárii, která zaměstnala kromě policistů, hasičů a zdravotníků také pracovníky energetické společnosti, protože při ní auto poškodilo rozvodnou skříň elektrického vedení, informoval Kroměřížský deník už v pondělním vydání. Hasiči po ní museli kvůli poruše na elektrické skříni uzavřít okolí a hlídat, aby někoho nezranil výboj proudu.

„Kroměřížští dopravní policisté byli k nehodě, která se stala v obci Nová Dědina, vysláni v neděli ráno okolo sedmé hodiny. Řízení auta značky Renault Clio tam zřejmě vlivem podnapilosti nezvládl čtyřiadvacetiletý muž," konstatovala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Mladík při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy, na mokré vozovce za silného deště dostal smyk a přes vyvýšený obrubník vyjel mimo cestu, kde narazil do betonového sloupu vysokého napětí s rozvodnou skříní. „Utrpěl při tom lehké zranění. Jeho šestadvacetiletý spolujezdec vyvázl bez zranění," podotkla mluvčí.

Dopravní policisté u řidiče provedli hned na místě dechovou zkoušku na alkohol a nejspíš se nestačili divit. „Muž nadýchal 1,99 promile. Další jízdu mu proto policisté zakázali a zadrželi řidičský průkaz. Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala Simona Kyšnerová.

Na voze nehoda nadělala škodu za dvacet tisíc korun, na sloupu vysokého napětí a rozvodné skříni pak činila škoda dalších deset tisícovek.

Fotogalerii z nedělní nehody si prohlédněte ZDE