„Lékař ani policisté prozatím nezjistili žádné stopy cizího zavinění. Okolnosti, za kterých se muž dostal do vody, zjišťují kriminalisté," informovala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Přesnou příčinu smrtí určí až zdravotní pitva. Na místo byla povolána také jednotka hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem a člunem a policejní potápěči.

„Jednotka zajišťovala tělo, aby nedošlo k jeho odplavení a prováděla asistenci při vyproštění," upřesnil mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

V Kroměříži se obdobný případ objevil naposled šestého srpna loňského roku. V nádrži Bagrák se tehdy utopil podnapilý třiapadesátiletý muž z Kroměřížska, který se k vodě vydal popíjet se dvěma kamarády. Policisty o mrtvém muži informovala neznámá žena.

„Rozhodl se s přáteli vydat k malému ostrůvku uprostřed nádrže. Přesto, že uměl plavat a přepravoval se na nafukovacím lehátku, se utopil," popsala dříve Kyšnerová.

Muže se jeho kamarádům v kalné vodě už nepodařilo najít. Policejní potápěči jej tehdy hledali pomocí sonaru. Tělo pak objevili na dně nádrže.

Také v předloňském roce bylo v Kroměříži v dubnu nalezeno plovoucí tělo šestapadesátiletého muže. Do vody tehdy sám skočil, těla si ve vodě tehdy všimli rybáři. Jako první byli na místě kroměřížští strážníci, kteří tělo muže vytáhli na břeh. Strážníkům se tehdy podařilo dotyčného pětapadesátiletého muže oživit. Ve vážném stavu byl převezen do kroměřížské nemocnice.