Jak ale brzo vyšlo najevo, oheň asi někdo založil úmyslně, aby skryl stopy zločinu.

Podle mluvčího krajských hasičů Libora Netopila vypukly plameny v prvním patře pětipatrové budovy.

„Na místě bylo nalezeno tělo jedné osoby bez známek života. Hasiči provedli likvidaci požáru za použití vysokotlakého proudu. Následně bylo provedeno odvětrání vnitřních prostor a kontrola sousedních bytových jednotek bez zjištěných známek rozšíření požáru," shrnul Netopil.

Podle krajské policejní mluvčí Jany Macalíkové ovšem kriminalisté už případ vyšetřují jako vraždu.

„Mohu potvrdit, že na místě požáru bylo nalezeno tělo ženy, ročník narození 1989, která zemřela násilnou smrtí. Dále vyšetřujeme nehodu osobního auta, která se stala krátce po desáté hodině u Popovic nedaleko obce Rataje," informovala Macalíková.

Osobní auto, které řídil devětadvacetiletý muž, tam narazilo čelně do stromu. „Tuto událost v současné době šetříme jako sebevraždu. Nasvědčují tomu totiž všechny stopy a okolnosti," doplnila mluvčí s tím, že oba případy spolu podle všeho souvisejí.

„Zatím ještě nevíme jak, protože si netroufáme říct, zda byl devětadvacetiletý muž, který se zabil v autě, pachatelem činu nebo zda s ním byl vůbec nějak spojen. Souvislost případů ale spatřujeme v tom, že se oba dotyční znali, a také v časové posloupnosti. Jaký by byl motiv vraždy a sebevraždy, to zatím nevíme," dodal policejní mluvčí.

Související Při požáru bytu v panelovém domě v Kroměříži zemřela žena a Řidič na Kroměřížsku narazil do stromu. Na místě zemřel