Ve voze s ním seděli další kamarádi, jeden z nich těžkým zraněním podlehl na místě.

Podle závěru znalce utrpěl mladík soubor těžkých zranění, která byla svou povahou smrtící: mimo jiné šlo o přetržení srdečnice a dolní duté žíly, přerušení míchy nebo přetržení střeva. Další spolujezdci vyvázli s těžkými zraněními.

Podle žalobce jeden z nich, dvaadvacetiletý mladík který seděl na zadním sedadle, má dodnes psychické problémy, je odkázán na cizí pomoc a ani v budoucnu se o sebe asi nebude moci sám postarat.

„Obžalovaný měl v době nehody v krvi nejméně 1,53 promile alkoholu, rychlost vozu který řídil před nehodou byla minimálně 140 kilometrů v hodině. Vůz se po najetí na nerovnost převrátil a vznesl do vzduchu, kde se několikrát přetočil. Po nárazu do betonového mostku přeletěl svodidla a narazil do svahu,“ zaznělo od obžaloby.

Obviněný se u soudu hájil tím, že si z nehody nic nepamatuje. Po požití alkoholu prý totiž mívá výpadky paměti. Přesto vyjádřil lítost.

„Chtěl bych se omluvit a říct, že mě mrzí, co se stalo,“ řekl. Hlavní líčení bude pokračovat v květnu, na řadu přijdou výpovědi znalců, mimo jiné znalce z oboru psychiatrie, který má posoudit zmiňované výpadky paměti.

V sobotu před pátou hodinou ranní vyjížděli hasiči, policisté i záchranáři k tragické dopravní nehodě na dálnici D1 mezi Kroměříží a Hulínem. Jeden z pasažérů byl na místě mrtvý, další tři těžce zranění.
Při nehodě u Hulína zemřel člověk, řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy