Hádky, křik, rány, kopance. Takové bylo soužití dnes třiasedmdesátiletého Majzlíka s jeho jednapadesátiletou družkou mongolské národnosti. Vztah plný násilí měl tragický konec. Na konci roku 2009 pod vlivem alkoholu, senior svou partnerku ubil. Zemřela následkem krvácení do mozku. Vladimíra za to poslal soud na 10,5 roku do vězení. Letos, po 8,5 letech trestu byl však muž pomínečně propuštěn. V srpnu nastoupil nařízenou ústavní léčbu v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži.

Profesionální hasiči museli v neděli 8. října v podvečer zasahovat u rybníka v Mrlínku: ve vodě se tam totiž objevila zatím neupřesněná chemická látka.
V Mrlínku zasahovali hasiči u rybníka, vodu v něm znečistila chemikálie

Vladimír Majzlík se více než osm let ve vězení alkoholu nedotkl, a tak sama psychiatrická léčebna požádala, aby mu byla ústavní léčba změněna na ambulantní a kroměřížský okresní soud žádosti v úterý vyhověl. Stejně jako návrhu státního zástupce Romana Kafky. „Jsem přesvědčen, že jsou splněny podmínky pro to, aby soud rozhodl o přeměně léčby z ústavní na ambulantní,“ uvedl v závěrečné řeči státní zástupce.

Při sobotní nehodě mezi Třeběticemi a Holešovem motorkář nezvládl předjíždění. Policisté hledají svědky nehody.
Řidič na motorce havaroval, policisté hledají svědky

„Alkohol už nechci nikdy vidět, ani na to nemám chuť,“ dušoval se po vyslechnutí usnesení Vladimír Majzlík. „Jsem moc rád, že jdu domů,“ svěřil se muž, kterému už zdraví neslouží tak jako dříve. Prý má problémy s koleny a jak bylo zřejmé, špatně slyší. Majzlík bude pět let pod dohledem zlínské Probační a mediační služby „Dohled bude probíhat ve standardním režimu,“ uvedl vedoucí střediska Vladimír Lhotka s tím, že po celou dobu dohledu, budou pracovníci PMS spolupracovat s psychiatry, ke kterým bude senior v rámci ambulantní péče docházet. Pravidelně také u něj budou prováděny kontrolní testy, jestli neužívá alkohol.

Ilustrační foto
Řidič bourali s přívěsnými vozíky. Jednomu ho pak navíc někdo i ukradl