Senát vyslechl čtyři hasiče a dva policisty, kteří se bezprostředně po nehodě nacházeli na místě. Předmětem včerejšího jednání bylo především posouzení stavu vozovky a počasí v osudnou noc.

Obžalovaný pětačtyřicetiletý bývalý provozovatel kroměřížské diskotéky Oskol se ve čtvrtek soudu nezúčastnil.

Ve výpovědích se svědci téměř shodovali. Stejně jako v předchozích verzích dříve vyslýchaných svědků bylo potvrzeno, že v noci jednadvacátého února loňského roku byl povrch silnice mokrý, místy namrzlý. „Přímo na místě nehody mi ale při chůzi podrážky neprokluzovaly," řekl jeden ze svědků.

Soud se dále zabýval manipulací s havarovanými auty. Podle předvolaných nebyly vozy přemisťovány, pouze havarovaný Fiat Punto, který se nacházel v poli, byl hasiči pomocí hydraulického zařízení vyzdvižen a opět položen na zem.

„Během mé přítomnosti jsme Punto nadzvedli, ale jinak nebylo s auty ani se stopami v okolí nehody manipulováno," vypověděl svědek.

K pití před jízdou se prý obžalovaný sám přiznal

Policisté také potvrdili, že obžalovaný se k jízdě pod vlivem alkoholu hned na místě přiznal. Jeho chování prý ostatně požitý alkohol potvrzovalo.

„Při chůzi vrávoral, řeč nebyla plynulá a v dechu byl cítit alkohol," popsal jeden z policistů.

Vzhledem k potřebě vypracování dalšího posudku byl ale nakonec ve čtvrtek soud opět odročen.

A tentokrát na neurčito: vypracování revizního znaleckého posudku může totiž podle Rašína trvat až šest měsíců. Přesný termín dalšího stání bude nicméně určen do týdne.