Toto jednání odůvodnil tím, že je dobrý člověk, a že jí bude pomáhat v osobním životě, aniž by za to chtěl jakoukoliv odměnu.

TŘI DNY ZAMČENÁ V BYTĚ

Žena, která trpí poškozením zraku, mu uvěřila a jeho nabídku přijala. On ji pak začal navštěvovat, občas jí nakoupil nebo uklidil. Pomohl jí také vybrat z bankomatu hotovost. Když za ní přišel naposled, sledovali spolu televizi a ona usnula.

Jakmile se vzbudila, host byl pryč. Následně zjistila, že je v bytě zamčená, a že zmizely klíče. Muž jí navíc vypnul mobilní telefon. Tři dny se tak nemohla dostat ven.

Bývalá vojenská budova na Hanáckém náměstí v Kroměříži. Ilustrační foto
Zastupitelé prodali bývalou vojenskou budovu na Hanáckém náměstí. Za 4 koruny

Nakonec vyhodila z okna papír se vzkazem, ať jí někdo pomůže. Lístek našla její švagrová, která zavolala zámečníka. Událost žena neřešila, až do doby, kdy potřebovala vybrat peníze.

Na účtu se však žádné peníze nenacházely. Bezmála sto tisíc korun zmizelo. Obrátila se proto na policii.

PENÍZE PROHRÁL V AUTOMATECH

„Ihned jsme se zaměřili se na jejího samozvaného pomocníka. Ten se přiznal, že si kartu bez vědomí majitelky několikrát půjčil. Peníze prohrál v automatech. Věřil, že jednou vyhraje a částku vrátí,“ uvedla za policii mluvčí Simona Kyšnerová.

Ženu prý doma schválně nezamkl. Domníval se, že má náhradní klíč. Údajně jí nechtěl chodit na oči, protože se cítil provinile.

„Navíc jsme mu prokázali také vloupání do řadové garáže, ze které odcizil nářadí v hodnotě dvacet devět tisíc korun,“ dodala Kyšnerová.

Muž byl obviněn z trestných činů krádež, omezování osobní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až pětileté vězení.

Děti ze Základní školy Koryčany. Sběr papíru se může na škole stát minulostí.
Kam s ním? Školám se sběr starého papíru přestává vyplácet